66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

סופגניות אפויות

בס"ד

 

עוד מתכון מדהים לקראת חנוכה שניסיתי לראשונה השבוע.

המתכון הוא של  השף יואב בר רק שהוא הכין אותן עם קמח מלא ואני שיניתי את זה לקמח רגיל בלבד.

הופתענו מאוד מהטעם שלהן והכי שמחנו שלא התמלאנו קלוריות מסופגניה מטוגנת (לא שלזאת חסר).

לערכים תזוניתים כנסו ל http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1954

 

המצרכים:

5 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

2 כפות שמרים יבשים

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה שלמה

5 כפות שמן

3/4 כוס מים פושרים

קונפיטורת תות שדה

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

- לאחד בקערה את הקמח,סוכר,שמרים,סוכר הוניל והמלח.

- להוסיף את השמן תוך כדי לישה.

*להוסיף את הביצה והמים וללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

- לכסות את הקערה במגבת ולהניח לתפיחה של שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

- לקמח משטח אפיה ולרדד עליו את הבצק עד לעובי של 1 ס"מ.

- לקרוץ עיגולים קטנים ולהניח על ניר אפיה משומן קלות לתפיחה נוספת של חצי שעה.

- לחמם את התנור ל- 180 מעלות ולהכניס לאפיה למשך 15-20 דקות עד להשחמה קלה.

- לאחר קירור קל פותחים את הסופגניה ממלאים בריבה ומעטרים באבקת סוכר.

- לשמור בקופסא אטומה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת