00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת גבינה בציפוי גנאש שוקולד

 

ככבוד לשנה האזרחית המסתיימת וכברכה לחדשה הכנתי הפעם עוגת גבינה חגיגית עם קישוט של סוכריות צבעוניות בכדי לנסות ולרמוז לשנה החדשה שהציפיות שלי ממנה הן הרבה יותר ממה שקיבלתי בשנה שחלפה.

לצערי בשנה החולפת איבדתי את אימי האהובה לאחר מלחמה נואשת במחלה קשה.
אמי ז"ל היתה ידועה כמומחית בעוגות הגבינה הנפלאות שהכינה!  ולזכרה אתן לכם עכשיו מתכון לעוגת גבינה, אמנם זהו לא המתכון של אמא, אותו אני עדיין שומרת צמוד צמוד ללבי  אבל גם זה מתכון נפלא!


 

 

 

 

הבסיס:

  • 200 גר' עוגיות פטיבר פשוטות (בפסח אפשר להמיר לעוגיות פשוטות כשרות לפסח)

  • 100 גר' חמאה מומסת

  • 1 כף שוקולית

ההכנה:

  1. לרסק את עוגיות הפטיבר במעבד מזון.
  2. לערבב את העוגיות המרוסקות עם החמאה והשוקולית, עד לקבלת עיסה הומוגנית.
  3. לרפד תבנית אפיה עגולה, כולל מעט מהשוליים.
  4. להכניס למקרר להתייצבות עד לסיום הכנת בלילת הגבינה.


המלית:

  • 5 ביצים

  • 1/2 1 כוסות סוכר

  • 1 כפית תמצית וניל איכותי

  • 750 גר' גבינה לבנה 9%

  • 4 כפות קורנפלור (40 גר')

  • 4 כפות אינסטנט פודניג וניל (40 גר')

  • גרידת לימון מלימון אחד

ההכנה

  1. מקציפים במיקסר את החלבונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף כמעט יציב ( לא חזק מידי)

  2. בקערה נפרדת, מערבבים את יתרת החומרים לעיסה אחידה.

  3. מערבבים בעדינות את הקצף עם עיסת הגבינה, בתנועות קיפול ושופכים מעל שכבת הבסיס של העוגה.

  4. אופים את העוגה בחום נמוך של - 150 מעלות במשך כשעתיים, עד שהעוגה יציבה בצדדים אך מעט רוטטת במרכזה.

  5. מצננים את העוגה היטב.


הגנאש:

  • 150 מל' שמנת מתוקה

  • 100 גר' שוקולד מריר

ההכנה: 

  1. בסיר קטן וחסין אש, מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, ומורידים מהאש.

  2. בכלי נפרד שוברים את השוקולד לקוביות.

  3. שופכים את השמנת מעל השוקולד, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

  4. לאחר שהעוגה קרה לגמרי, שופכים את הגנאש מעל, ומעבירים למקרר להתייצבות של כשעה.


 

* המתכון מתאים לתבנית מס' 26.

*העוגה נשמרת במקרר כ- 5 ימים ואם רוצים ניתן גם להקפיא לזמן ארוך יותר.


 

 

 


 

 

 

 

 

שתהיה לכולנו שנת 2012 מוצלחת 

 

 ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 


אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת