00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

חמין מקרוני....קלי קלות ותוצאה מושלמת!!

על חמין מקרוני אפשר להגיד שהוא אמנם לא הדבר האמיתי אך הוא גם לא מתגמד מולו.

ההכנה שלו הרבה יותר פשוטה מהחמין הרגיל (מתאים לעצלנים  או סתם כשאין כח...) והתוצאה מדהימה, העוף פשוט נשפך מהעצם והמקרוני....אחחח איזה מעדן!!

אני אוהב לעשות אותו בסיר מברזל יצוק אובלי, אל תשאלו אותי למה כי לא תהיה לי תשובה מדוייקת, אולי בגלל הצורה, אולי בגלל הסימפטיה, פשוט לא יודע למה...

מצרכים (לסיר של 5 ליטר):

חבילה של מקרוני מספר 7 (עם החור באמצע)

8 שוקיי עוף

3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות

שיניי שום קלופות מראש שום אחד

1 וחצי כוסות שמן קנולה

כוס מים

כף פפריקה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף.

מחממים כוס שמן בסיר ומשחימים את השוקיים.

לאחר ההשחמה מוציאים את השוקיים ומוסיפים לשמן בסיר את חצי כוס השמן שנותרה.

מכניסים את הגזר, הבצל והשום ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-15-10 דקות ומוציאים לקערה.

בסיר נפרד מרתיחים מים עם מלח ומכניסים את המקרונים.

מוציאים את המקרונים מהסיר דקה לפני הוראות היצרן (מה שנקרא אל דנטה).

לאחר שהמקרונים מוכנים מסננים אותם מהמים ומכניסים לקערה.

על המקרונים שופכים את השמן מהטיגון, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב עד שהשמן והתבלינים מפוזרים על כל המקרונים.

מכניסים לסיר האובלי שכבת מקרונים, שכבת עוף ומפזרים חלק מהירקות וחוזר חלילה (לנסות להביא למצב שהמקרוני הם שכבה עליונה).

שופכים כוס אחת של מים לסיר לא לדאוג לגבי כמות המים..., מביאים לרתיחה ומעבירים או לתנור על 100 מעלות או לפלטת שבת למשך הלילה.

כשמוכן פשוט הופכים את הסיר למגש ומתחילים להנות...


שתהיה לכם שבת טעימה ונהדרת!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת