33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

הקובניות של כוכבע (כוכבה ע.)

היה זה בצהרי יום בהיר של תחילת השבוע.

אמא הייתה בסלולרי עם כוכבה ע. שאחרי כשעה כבר הגיעה לסלון בית ההורים שלי.

שיחות על הא ודא ומשפט אחד של אמא שלי שתהיה בריאה "כוכבה אולי תלמדי את ליאת להכין קובניות?"

"את רוצה?" היא שאלה, ואני בשמחה רבה עניתי "כן, רק אסיים משהו קטן במחשב ואהיה איתך".

בינתיים היא בדקה שיש את כל המצרכים, אני סיימתי את המטלה והצטרפתי אליה עם עפרון ודפים שמצאתי וכמובן, המצלמה!

 

***

מצרכים לבצק:

1 כף מלח גס

5-6 כפות סוכר

1 קילו קמח

כ-600 סמ"ק מים פושרים

25 גרם שמרים

 

מצרכים לפתיחת הבצק - רבע חבילת מרגרינה (או חמאה במתכון החלבי), שמן קנולה.

מצרכים לציפוי הקובניות - 1 ביצה גדולה, שומשום / קצח / זעתר / פרג...

 

 

למתכון של כוכבה יש מספר שלבים, כל אחד מהם חשוב ועליהם היא מקפידה. זה הולך כך:

לוקחים קערה גדולה ושופכים בתוכה את המלח עם מעט מים פושרים, ממיסים את המלח. מוסיפים את הקמח המנופה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים מעט, מוסיפים את הקמח המנופה ואז את השמרים, לאחר מכן מוסיפים עוד מים פושרים בהדרגה עד שמתקבל בצק מעט דביק (אבל לא יותר מדיי).

מכסים את הקערה במגבת נקיה או בעזרת מכסה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה או עד שהכפיל את נפחו.

אחרי חצי שעה, מניחים על מגש נירוסטה גדול ומקומח כדורי בצק שיוצרים עם הידיים (מחלקים את הבצק לרבעים ומכל רבע יוצאים 2 כדורים - סה"כ 8 כדורים - שבשלב הבא נצור מכל כדור 2 קובניות). מכסים במגש נירוסטה גדול נוסף נותנים לכדורים לנוח כחצי שעה או עד שהכפילו את נפחם. בינתיים מכינים מגש נירוסטה קטן (או כל מגש אחר) שנכנס לתנור ומניחים מעליו נייר אפייה.

מדליקים תנור על מצב טורבו בחום 180 מעלות צלסיוס.

משמנים בעזרת שמן קנולה את מגש הנירוסטה שאיננו מקומח, לוקחים כדור אחד בשתי ידיים ומתחילים לפתוח אותו לצדדים בעזרת מעט מרגרינה מומסת (או חמאה מומסת אם הולכים על המתכון החלבי) עד לקבלת בצק עגול ודק (כמו של פיצה).

מקפלים שליש אחד לכיוון המרכז.

מקפלים שליש שני לכיוון המרכז.

מותחים מעט את הבצק לצדדים ולאורך בעזרת האצבעות ומתחילים לגלגל כמו ברולדה.

כשמסיימים את אותה רולדה קטנה חוצים אותה בעזרת אגודל ואצבע של יד אחת ומניחים במגש האפייה שעליו הנחנו לפני נייר אפייה - כך עם כל כדור בצק עד שנגמרים כדורי הבצק והמגש מלא ובקובניות.

לוקחים ביצה וטורפים אותה בצלחת, אז מברישים כל אחת מהקובניות, לאחר מכן מפזרים מעל מעט שומשום / קצח / זעתר / פרג...

מכניסים את התבנית לתנור ל-40 דקות אפייה (אם התנור שלכם חזק במיוחד, רצוי לבדוק את הקובניות אחרי 20-30 דקות).

אפשר להגיש עם דבש / סילאן  / שמנת חמוצה / רסק עגבניות, ביצה וסחוג - תלוי אם מתחשק לכם משהו מתוק או מלוח

 

לבריאות ובתאבון!

 

הקובניות המשודרגות שאני הכנתי:

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת