33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

לולו קיטשן אנד בר - פנינה בנווה צדק

בעבר שמעתי רבות בשבחה של המסעדה אך עונת הקופונים גרמה לי להוריד אותה מסדר היום שלי. בעקבות המלצה חמה מאד של חבר החלטתי להסיר את הוטו. 

למרות ששכונת נווה צדק בנויה משתי וערב של סמטאות צרות, התמזל מזלנו ומצאנו חנייה מטרים ספורים מרחוב שבזי. חיש מהר איתרנו את המסעדה. המסעדה הייתה שוממה למעט זוג רומנטי אחד שבלט בשטח. המציאות העגומה הזו לא השתנתה לאורך כל הערב. מצד אחד היה קצת עצוב (חשבתי לעצמי להיכן נעלמו כל אלו שרכשו קופונים בעבר). מצד שני לא הייתה בעיה לקבל יחס כל אימת שחפצנו. ייאמר לזכות המלצרית שהיא השתדלה לתת לנו מרחב. היא לא דחפה ולא האיצה. העברנו את הערב בקצב שלנו ובסיכומו של דבר הערב היה מוצלח.

מוסיקה נעימה התנגנה ברקע. 
המסעדה מזכירה ביסטרו אירופאי. שולחנות קטנים מאכלסים בצפיפות את המסעדה ואת הרחבה הצרה הפונה אל הרחוב. במקרה שלנו - ערב נעדר לקוחות - המראה המכובד הפך למעט כבד.
השולחנות הקטנים היו צרים מלהכיל את הכבודה אבל איש כמובן לא מחה או התנגד כאשר פלשנו גם לשולחן הקרוב לשולחננו.

 

פנים המסעדה

 

באתר המסעדה נכתב שהשף הוא בוגר "אורקה" ז"ל ועוד מיני מקומות מכובדים. כאשר נכנסנו למסעדה ניתן היה לראות מבעד לצוהר גדול חלק מהמטבח. ממה שהספקתי להתרשם השף לא היה שם (תמונתו מופיעה באתר).

לאחר עיון בתפריט ביקשנו להתייעץ עם המלצרית. היא ענתה לכל שאלה וציינה:
- הפסטות מיוצרות במקום. יש להם אגף מיוחד המיועד לאפייה ולקונדיטוריה. מכאן גם נשלחים דברי המאפה לבית הקפה שלהם במתחם באזל.
- בכל המנות, השרימפס מגיעים עם שריונם כשגבם מחורץ להקל על הקילוף.

מההתייעצות עם המלצרית קיבלתי גם את הרושם שכדאי לשים דגש גדול יותר על מנות הדגים ופירות הים. יש לציין שבדומה לתפריטי מקומות לא מעטים בתל אביב, מספרן של מנות הבשר מצומצם ביחס למספר מנות הדגים ופירות הים. אינני יודע אם הסיבה נעוצה בטרנד או אולי בכורח הנסיבות של מצאי חומרי הגלם בשוק. מבט נוסף בתפריט שאינו גדול מבהיר שיש בו מגמה נוספת די נפוצה. מנות שונות מכילות שילובי מזרח ומערב כמו טרטר דג עם סחוג או מנת קבב טלה רומני עם סלט חומוס, טחינה וסחוג  או ניוקי פריזיאן ופטה טורקית.

יצאנו לדרך:

פרעצל (16 ₪)

המאפה הגיע לצד שתי פנכות אחת עם זיתים והשנייה עם תערובת של שמן זית ועגבניות קצוצות. המאפה היה חם. מעטפתו שנמשחה בשמן ונבזקה במעט מלח גס הייתה פריכה. תוכו היה רך ומפנק. תערובת העגבניות ושמן הזית העדין הייתה טעימה. שאלנו לטיבו ונאמר לנו שמדובר בשמן הזית של ארץ גשור.

 

פרעצל

 

קלמרי (44 ₪)

בקערית לא גדולה הגיעו ראשי וגופי קלמרי שנעשו על פלנצ'ה. הם נחו על יוגורט שהכיל גרגירי חומוס. היוגורט הונח על טחינה צהובה שנמשחה על הקערית. שמן זית ועשבי תיבול חתמו את המנה.

לשאלתנו הטחינה הצהובה מושגת באמצעות שילוב כורכום בטחינה. אני חייב להודות שטעם הכורכום לא הורגש. הקלמרי היו מצוינים והמנה הייתה מנת פתיחה ראויה והשתלבה היטב עם הפרעצל.

 

קלמרי

 

שווארמה טלה (38 ₪)

על מעין לאפה/טורטיה שעברה קלייה עדינה הונחו נתחים קטנטנים של טלה (כמות לא גדולה). מעל יוגורט, עגבניות קצוצות, בצל, סומק ומעט עשבי תיבול. שמן זית הוזלף על המכלול.

להפתעתי המנה הייתה עדינה. הבצק היה ניטראלי ולמרות שהיה דק הוא היה מצע נהדר לשלל הטעמים של כל מה שהונח מעל. טעמי הבצל והסומק בלטו. מנה חביבה ולא גדולה שניתן להתייחס אליה כאל נשנוש.

 

שווארמה טלה

 

פילה לברק (84 ₪)

שני נתחי הדג המפולט שנעשו על הפלנצ'ה נחו על מגוון ירקות (זוקיני, בצל מקורמל, חתיכות סלק, עגבניות שרי צהובות צלויות ו-שומר) שנעשו בכל מיני דרכים. את המנה עיטרו עלעלים.

נתחי הדג היו גדולים ועשויים כהלכה. הדג היה "בשרי" ועורו פריך. הירקות שכאמור נעשו בצורות שונות היו בעלי טעמים מובחנים, יחד עם זאת השומר היה הדומיננטי שבהם והסלק אמנם צבע בסגול אבל לא בלט בטעמו. למרות שלכאורה מדובר במנה בנאלית, כל אחד מחומרי הגלם הטובים נעשה בצורה מוקפדת ושילוב הטעמים והמרקמים היה מוצלח מאד.

 

פילה לברק

 

פפרדלה דייגים (92 ₪)

בצלחת עמוקה הגיעו שלושה שרימפס גדולים על שריונם, וכמות מכובדת של קלמרי ומולים עם פסטה תוצרת בית. נאמר לנו שהרוטב המלווה הוא על בסיס חמאה וציר דגים. חתיכות קטנות של עגבנייה ועשבי תיבול חתמו את המנה.

על פי התפריט הפסטה המוגשת היא פפרדלה אולם הפסטה במנה הייתה רחבה יותר וקצרה יותר מהפפרדלה המוכרת לי. פירות הים הרבים היו באיכות טובה מאד. כפי שהמלצרית ציינה לא היה קושי גדול להפריד את השרימפ משריונו. הרוטב היה מהנה מאד והכיל גם שום, בצל ולימון. העלנו השערה שיש במנה גם פרמזן למרות שהדבר לא צוין בתפריט ולא מקובל להוסיף פרמזן למנות פסטה ימיות. שאלנו והתברר שצדקנו. הרוטב הכיל גם פרמזן. יש לציין שלי זה כלל לא הפריע, נהפוך הוא, הפרמזן השתלב נהדר.

מאד אהבתי את שילוב הטעמים. הלימוניות ברוטב הוסיפה נדבך נכון. ההערה היחידה שניתן היה להעיר קשורה למידת העשייה של הפסטה שהייתה יכולה להיות קצת יותר אל-דנטה. נראה לי שבמקרה שלנו לא הרוטב חיכה לפסטה אלא הפסטה חיכתה לרוטב. אם הפסטה הייתה מעט יותר קשה, המנה הייתה לטעמי מושלמת.

 

פפרדלה דייגים

 

ליווינו את הארוחה ב-

מים מינרלים גדול (22 ₪)

Chateau Kirwan Margeaux 2000

הרחבתי על היין ברשומה : טעימת רוחב יינות בורדו בציר 2000 - Pauillac ו- Margaux

היין היה פתוח 3 שעות מראש והיה מוצלח מן הפעם הקודמת. פרק הזמן שעבר מהטעימה הקודמת עשה לו רק טוב. למרות שמדובר במרגו היין היה עז בטעמיו והטנינים מודגשים אך יחד עם זאת רך בתחושה. היין מתאים יותר למנות בשריות אך לאור המלצותיה של המלצרית לא התעקשנו על התאמה מלאה .

תפריט היין של המקום מורכב רק מיינות ישראלים. דמי חליצה 30 ₪

 

Chateau Kirwan Margeaux 2000

 

 לסיכום:

אי אפשר שלא להצטער עבור המסעדה על העדר הלקוחות. ייתכן שהסיבה נעוצה במועד ביקורנו שהיה ערבו של יום בתחילת השבוע.

אנחנו, כאמור, העברנו ערב נעים וטעים.

 

לולו קיטשן אנד בר

רח' שבזי 55 נווה צדק ת"א
טלפון 03-5166793
057-9428622

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת