00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שוקולד 3X

את עוגת השוקולד הזו מצאתי באתר הקונדיטוריה מנטקה , וכבר הספקתי לאפות אותה מספר פעמים ובכל פעם היא קיבלה צורה והופעה חדשה בהתאם לנסיבות ולמצב הרוח !

 

פעם ראשונה הכנתי אותה בצורתה המאורכת, כשהייתי צריכה לקחת אותה עמי לנסיעה ארוכה כקינוח לארוחה אצל חברים.

פעם שניה הכנתי אותה בתבנית קוגלהוף, במראה קצת יותר מיוחד עם קישוט של גנאש שוקולד וקוקוס. כעוגת השבת לבני ביתי.

ובפעם השלישית הכנתי אותה מקושטת בקרם וניל כעוגת יום הולדת מיוחדת לבני, שאמנם ביקש לא להכין עוגה, אבל כמו שאמרתי בהזדמנות קודמת... מי מקשיב לו?!

 

שזו עוגת שוקולד בחושה ופשוטה ביותר כבר סיפרתי לכם ?  

אם לא אז שתדעו כי זו עוגת שוקולד פשוטה מאוד אך יחד עם זאת אין דבר כזה עוגת שוקולד פשוטה כי הרי הן כולן מכילות שוקולד ובשל כך הן כבר נהפכות לעוגות טעימות ומשובחות. אז הנה תראו בעצמכם כמה דוגמאות קטנות לאותה עוגה בשינוי הצורה.

 

 

 

1. זו הייתה הפעם הראשונה...

 

 

 

2. זו הפעם השנייה....

 

 

 

 

3. וזו כבר הפעם השלישית...

 

 

 עכשיו הכל נתון לשיקולכם בהתאם למה שבא לכם להכין, כי הרי בסופו של דבר לכולן אותו הטעם הנפלא! 

 

 

* מתאים לתבנית מאורכת (חד פעמית) או תבנית עגולה מס' 22 - 24 סמ

 המרכיבים לעוגה:

 120 גר' חמאה

1/4 2 כוסות סוכר חום דמררה (450 גר')

3 ביצים

1/2 1 כפיות תמצית וניל איכותי

2 כפות סודה לשתיה (16 גר')

1/2 כפית מלח

1/4 2 כוסות קמח (310 גר')

90 גר' שוקולד מריר איכותי מומס (50%-60% מוצקי קקאו)

1 כוס חלב פושר (240 גר')

1 גביע שמנת חמוצה

 

אופן הכנת העוגה:

  1. מקציפים במיקסר עם וו הגיטרה את החמאה, תמצית הוניל והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

  2. מוסיפים לתערובת את הביצים. אחת אחת עד שהן נטמעות בתערובת.

  3. מוסיפים את השוקולד המומס,

  4. מערבבים יחד את המלח, הקמח והסודה לשתיה ומחממים מעט את החלב.

  5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט לאט ולסירוגין את את השמנת החמוצה, החלב הפושר ואת תערובת החומרים היבשים.

  6. מחממים תנור ל- 165-170 מע' ואופים כ- 40-45 דקות.

  7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב לפני הקישוט.

 

המרכיבים לגנאש:

250 מל' שמנת מתוקה (1 קופ')

200 גר' שוקולד מריר (או 100 גר' שוקולד מריר ו- 100 גר' שוקולד חלב)

 

ההכנה:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות בקערה עמידה לחום.

  2. מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה

  3. שופכים את השמנת החמה מעל השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת עיסה חלקה.

  4. מצננים מעט את הגנאש ושופכים מעל העוגה. 

 

 


 

 

 

 

שיהיה בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

* מקור המתכון: שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי (מאתר מנטקה)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת