66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

לביבות גבינה אפויות

22/12/2011

השנה הבת שלי אני לומדת בכיתה ו`. בכיתה ו` יש לנו הרבה מאד עבודות ומבחנים. רק השבוע הכנתי דגם מושקע של שרשרת המזון הימית, למדתי למבחן בתנ"ך (מלכים א`), התכוננתי  למבחן במדעים, בחשבון ובהנדסה.

הוי, כמה שאני זקוקה לחופש חנוכה! מעולם לא שמחתי יותר על בואו של החופש כמו השנה.

ואם מדברים על חנוכה, אז אני אוהבת ללבב לביבות גבינה.

ואתן לכם שלוש סיבות למה כדאי להכין את הלביבות האלו בחנוכה:

1. הן לא מכילות שומן.

2. אופים אותן, ולא מטגנים אותן.

3. הן קלות, רכות, עדינות וטעימות.

המתכון הועתק למחברת המתכונים שלי לפני הרבה שנים מספר בישול שאינני זוכרת את שמו. מי שיודע למי מגיע הקרדיט, אשמח שיאמר לי.

הכמות היא ל- 20 לביבות גדולות.

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים באיטיות את גבינת "טוב טעם" או גבינת "כנען" 5 אחוז (נמכרות בשקית)

 

עם הביצים, הסוכר והברנדי. מוסיפים את הקמח התופח כף אחרי כף, תוך ערבוב מתמיד. לערבוב האחרון מוסיפים את חופן הצימוקים.

מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדור ומשטחים אותו. מניחים על תבנית האפייה. 

 

 אופים בתנור כחצי שעה עד שהלביבות מזהיבות. ע"פ הצורך הופכים אותן.

בוזקים אבקת סוכר מלמעלה

חג חנוכה שמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת