77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

בייגלה ירושלמי

 

לאחר שהעליתי את הרשומה על אבני חן בירושלים ובייגלה ירושלמי הגיעו אלי פניות למתכונים שהכנו באותו יום.  כאן

אני מביאה לכם את המתכון לבייגלה. המתכון קל להכנה, הבצק נוח מאוד לעבוד אתו. הכנתי אותו בשבוע שעבר,

ביום שישי, איך שאני אוהבת את הריח של המאפים האלה. הבייגלה הוגשו על שולחן ליל שבת.

הבייגלה טעימים לאכול אותם ללא כל תוספת, אבל הכי כיף זה להכניס לתוכם גבינה, עגבניה, מלפפון בתוספת זיתים

ולאכול והכי הכי טעים, זה להכין מהם טוסט. אמא'לה, נהייתי רעבה פתאום. טוב, זהו מספיק דיברנו, נלך להכין.

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח לחם – אני הכנתי עם קמח רגיל
  2. 1 קוביית שמרים טריים (50 גרם) או 2 כפות שמרים יבשים
  3. 1/3 כוס סוכר לבן
  4. 1/3 כוס שמן קנולה
  5. 3 כוסות חלב חמים או מים חמימים
  6. 1 כף מלח

לציפוי:

  1. 1 ביצה טרופה
  2. שומשום
  3. מעט סוכר

הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים למעט המלח ולשים במהירות נמוכה במשך 5 דקות.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות בינונית לבצק גמיש ונעים לעבודה
  3. מעבירים את הבצק לקערה גדולה או משאירים בקערת המיקסר, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח
  4. לאחר ההתפחה הראשונה, חובטים בבצק להוצאת אוויר ומחלקים ל-10 כדורים שווים.
  5. בכל כדור עושים חור עם האגודל במרכז הבצק ובעדינות מרחיבים את החור לצורת בייגלה מאורך בצורה אובלית.
  6. מניחים את הבייגלה בתבניות מרופדות בנייר אפיה, עם מרווחים ביניהם ומכסים במגבת להתפחה נוספת של 40 דקות.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבייגלה בביצה
  8. מפזרים שומשום בנדיבות ומעל השומשום בוזקים מעט סוכר
  9. אופים כ-20-25 דקות עד להזהבה עמוקה

 

  

   

  

 

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

84 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת