66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פאי דובדבנים

בס"ד

 

הרבה זמן רציתי להכין פאי עם פירות בפנים. הרבה מתכונים ראיתי לפאי דובדבנים ופאי פטל וליבי חשק בהם,אבל כל פעם משהו אחר מנע ממני להכין אותם. עד שהגיע הרגע ואמרתי זהו אני מכינה,קמתי והחלטתי שהיום לא משנה מה יקרה אני מכינה פאי, קמתי ועשיתי, אבל מה לעשות שאין בנמצא דובדבנים/פטל ולוותר על הרעיון לא רציתי, ואז נזכרתי במלית דובדבנים שרכשתי לפני כמה זמן ושוכב מאז במזווה.

הכנתי במהירות בצק לפאי שאותו לקחתי ממתכון של נירה שויאר, מילאתי במלית הדובדבנים ויצא פאי מדהים.

המלית יצאה מעט חמצמצה ואני ממליצה לערבב אותה עם מעט סוכר.

 

הבלוג שלי חגג אתמול שנה להיווסדו

 

אופן ההכנה:

 

3/4 1 כוס קמח

1/4 כוס מים

קורט מלח

150 גרם מחמאה

 

מלית דובדבנים

סוכר

אבקת סוכר

תבנית פאי או עגולה 22

 

אופן ההכנה:

- להכניס לקערה את הקמח,מים,מלח ומחמאה וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.

- לחלק את הבצק לשנים.

- לרדד מחלק אחד עיגול בקוטר התבנית, להכניס לתבנית משומנת ולהדק בשולים.

- להניח את המלית בקערה ולטעום במידה והיא חמוצה להוסיף סוכר.

- לשפוך את המלית על הבצק וליי'שר.

- מהבצק הנותר להכין עיגול ולכסות בו את הפאי. לצבוט בשולים להידוק.

- במידה ונותר בצק אפשר להכין עיטורים בצורת עלה וכו'.

- להכניס לאפיה בחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות עד להזהבה של הבצק.

- לקרר,לזרות אבקת סוכר ולהגיש.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת