00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תבשיל חומוס וקציצות בשר בנוסח מרוקאי

בשבוע שעבר התחשק לי להכין תבשיל קציצות עם חומוס שלם. יש לי המון שקיות של חומוס במקפיא, כאלה שהכנתי די מזמן. כרגיל, הבחור הביא כמות נכבדה של חומוסים יבשים קטנים, אני השרתי ובישלתי וחילקתי לשקיות של חצי קילו, כשבא לי לבשל איתם, אני פשוט שולפת מהמקפיא והחומוס מוכן לשימוש בדומה לקופסאות השימורים רק ללא החומרים המשמרים למינהם.
לבני סיידא יש ספר נהדר בשם "הכל בסיר אחד" בו אפשר למצוא תבשילים שונים מעוף, בשר, בשר טחון וירקות, עלעלתי בספר ונתקלתי במתכון הזה שמיד עורר את תאבוני.
אז נכון, משך ההכנה לצערי קצת ארוך (מעל שעה) אבל התוצאה, שווה כל רגע מאמץ. יצאו קציצות נפלאות ברוטב נפלא!! שווה להשקיע לארוחת סוף השבוע או כשסתם בא לכם לפנק את המשפחה בתבשיל טעים ומושקע. מבטיחה לכם, שהמאמץ משתלם.
 
תבשיל חומוס וקציצות בשר בנוסח מרוקאי
בני סיידא
 
מצרכים לרוטב:
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים במים ללילה
1/3 כוס שמן
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף קצוץ
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה (אפשר לוותר)
1 כפית כרכום
מלח
פלפל שחור גרוס
6 עגבניות קלופות וקצוצות
 
מצרכים לקציצות:
750 גר` בשר בקר טחון (אני הכנתי עם 500 גר` ויצאו לי כ-24 קציצות) 
1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות
2 בצלים מגוררים דק
1 כף תערובת תבלינים לקציצות*
3 חלבונים
 
שמן לטיגון
1/2 כוס סולת (עד כוס)
 
* ניתן להחליף את תערובת התבלינים במעט כמון, קינמון, כרכום, בהרט.
 
אופן ההכנה:
1. מכינים את תערובת הקציצות - שמים בקערה את כל מרכיבי התערובת (למעט השמן והסולת), מערבבים, לשים היטב ומניחים בצד למנוחה.
2. מסננים את החומוס ממי ההשריה ושוטפים היטב.
3. בסיר כבד, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את החומוס, התבלינים והעגבניות, מכסים במים ומביאים לרתחיה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעתיים.
אם יש לכם חומוס שהושרה ובושל מראש, אין צורך לבשל שעתיים! בשלו עד אשר סיימתם לגלגל ולטגן את הקציצות והכניסו את הקציצות לרוטב.
 
4. יוצרים קציצות מאורכות או עגולות כרצונכם.
5. טורפים את החלבונים במזלג לקצף אוורירי, שמים את הסולת בצלחת עמוקה, טובלים כל קציצה בחלבונים ולאחר מכן בסולת ומטגנים מכל הצדדים טיגון קצר עד להזהבה קלה.
6. לאחר שכל הקציצות מטוגנות מכניסים אותן לרוטב, מכסים ומבשלים כ-40 דק` עד שהרוטב סמיך.
 
מומלץ להגיש עם לחם טרי, אורז או פסטה.
 
65 נק' שומרי משקל (לכמות של 500 גר` בשר) לכל המתכון - 2 נק` לקציצה ללא רוטב. 
 
 
כל מה שצריך בשביל תבשיל טוב
 
גלגלו קציצות מאורכות או כדורים
 
 
 
חלבונים וסולת ולטגן
 
 
 
 
 
 
הערות:
* כפי שכתבתי, אני הכנתי את המתכון עם חצי קילו בשר ולא 750 גר` ויצא סיר גדול ומכובד שהספיק לנו ל- 6-7 מנות.
* הפלפלים הירוקים מאד חריפים בתקופה הזו (נוב`-דצמ`) לכן אם אתם לא אוהבים חריף, השמרו לכם!! או שתוותרו על הפלפל או שתשימו ממש מעט. לי התבשיל יצא חריף במיוחד.
* ניתן להשתמש בחומוס  מקופסא אבל תמיד עדיף להכין לבד! יש גם חומוסים בשקיות של סנפרוסט, זה יחסוך לכם את ההשריה והבישול הארוך.
* נכון שציפוי הסולת וטיגון הקציצות לא ממש דיאטטי למי ששומר, אבל זה מוסיף המון לתבשיל, לכן ממליצה לא לוותר!
 
 
מאמצת בחום את מה שבני סיידא כותב ליד המתכון שלו בספר: "גם מי שלא מרוקאי יתמכר בקלות לתבשיל הזה". הוא יודע על מה הוא מדבר :-)
 
 
בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

64 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת