33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

בהזמנת הירקות האורגנים של שבוע שעבר, היו פטריות מסוגים שונים. ממש התחשק לי סלט פטריות חם.

 250 גר' פטריות שמפיניון

2 גמבות חתוכות לרצועות דקות

2 בצלים קצוצים דק

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים.

מתבלים בכמון ופפריקה אדומה ומעט מלח

15-20 דק' בישול במחבת.

יצא נהדר!

 

היה גם תפוחי אדמה בתנור על השולחן :

7 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות 

כפית מלח גס

3 כפות שמ''ז

בתוך נייר אלומיניום (ועליו נייר אפיה כדי שלא יהיה מגע ישיר). סוגרים את נייר האלומיניום כמו מעטפה ו-ל-30 דק' לתנור בחום בינוני. פותחים את הנייר, מזליפים עוד 2 כפות שמ''ז וצולים עוד 40 דק' עד השחמה.

 

למנה בשרית אכלנו חזה עוף מוקפץ(שלא הספקתי לצלם) ופטה כבד :

2 בצלים

1/2 חבילה של כבד אורגני שטופים היטב

3 כפות שטוחות של שמן קוקוס

כפית דבש גדושה

לטגן במחבת את הבצלים עד השחמה ואז להוסיף גם את הכבדים.

 אחרי שהכבד מוכן מעבירים את הכל למעבד מזון. מוסיפים את השאר וטוחנים עד מרקם חלק.

להעביר לקופסה מלבנית לשעתיים למקפיא ואז למקרר(עדיף לשים בקופסא נייר אפיה כדי שיהיה אפשר לשלוף את הפטה מבפנים).

 

היתה גם טחינה ביתית ולחם ביתי (בתצלום למעלה ברשומה).

קינוחים- עוגת שמרים לפי המתכון של bali מפורום קינוחים שעשיתי בו מעט שינויים:

לבצק:

500 גרם קמח רגיל
1/2 שקית פירורי שמרית
100 גרם חמאה
3/4 כוס חלב
75 גרם סוכר קנים
1/2 כפית מלח
2 ביצים

ממיסים את החמאה והחלב במיקרו ואחרי שערבבנו את כל שאר החומרים במיקסר (מלח אחרון כדי שלא יגע בשמרים) להוסיף את החלב(והחמאה) בעדינות ליצירת מרקם חלק שניתק מדפנות המיקסר. להתפיח לילה במקרר.

להכין מלית- אני הכנתי את המלית הבאה:

50 גר' חמאה+50 גר' שמן קוקוס ממיסים על האש. מוסיפים כ- 10 כפות סוכר קנים + 5 כפות גדושות 100% קקאו וכפית קינמון. לערבב הכל יחד. ולמלא את הבצק.יצאו בערך 3 עוגות שמרים. הנה 2 מהן.

יצא מדליק

      

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת