00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת שושני שמרים

 

 

אם אתם באמת רוצים לפנק את בני ביתכם בעוגה טובה לשבת, אין צורך לעמול קשה ולהכין עוגות קרם או עוגות מוס מקושטות ויפות. הדרך הבטוחה ביותר וזה כבר הוכח פעמים רבות, היא  להכין עוגת שמרים ושוקולד   ואם אתם בכל זאת רוצים מעט לגוון אז הכינו אותה בצורה של זר שושנים !!!

וכבונוס ליופיו של הזר, נוסף גם ריח נפלא ומוכר של אפיית עוגות השמרים בבית!

 

;) :P    ;)

 

 

 

 

 

הבצק:

1/2 3 כוסות קמח (500 גר')

1 כפית מלח (5 גר')

1/3 כוס סוכר (100 גר')

2 ביצים

1/3 כוס חלב (80 מ"ל)

1/2 שקית שמרית (25 גר')

1 כפית תמצית וניל

200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות


המלית:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

250 גר' שוקולד מריר

2 חלמונים


 ההכנה:

בצק

  1. במיקסר עם וו לישה (דמוי בורג) מעבדים יחד את כל החומרים(למעט החמאה), כ- 5 דקות במהירות איטית, עד שמתקבל בצק אחיד.

  2. ממשיכים בעיבוד הבצק ומוסיפים לאט לאט ובהדרגה את קוביות החמאה הרכה עד שכל החמאה נטמעת בבצק.

  3. ממשיכים לעבד את הבצק עוד חמש דקות נוספות, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים את הבצק למנוחת לילה במקרר. או לפחות לכ- 5-6 שעות.

*    הבצק יוצא מעט רך וזה בסדר הוא מתייצב ותופח מעט בזמן המנוחה במקרר.


מלית

  1. בסיר חסין אש מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה.

  2. שופכים את השמנת המתוקה מעל השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.

  3. מוסיפים את החלמונים ומערבבים מייד עד קבלת תערובת אחידה.

  4. מצננים מעט.

 

עיצוב העוגה ואפייה:

  1. מרדדים את הבצק למלבן בגודל של כ- 50X25 ס"מ

  2. מורחים על הבצק את המלית ומגלגלים לרוחבו של המלבן, לקבלת רולדה גדולה.

  3. פורסים את הרולדה לכ- 14 פרוסות שושנים בעובי של כ- 3 ס"מ.

  4. מרפדים תבנית מתפרקת בגודל 26 ס"מ בנייר אפיה ומסדרים את השושנים ברווחים של כ- 1/2 ס"מ האחד מהשני.

  5. מורחים את השושנים במעט ביצה טרופה, ומניחים להתפחה נוספת של כשעה בטמפ' החדר. 

  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מע' כ- 40 דקות. 

 

*הערות:

1. ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים שווים ולרדד כל אחד בנפרד זה מקל מעט על מלאכת הרידוד.

2. מי שלא רוצה להשקיע בהכנת המלית, יכול למרוח ממרח שוקולד או ממרח חלבה במקום והתוצאה תהיה לא פחות טובה. 

 

 

 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת