00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פשטידת ירקות כפרית - פרווה

וואוו, המון זמן שלא ישבתי לכתוב. לא בבלוג ולא בכלל... אין לי תרוצים... תקראו לזה תקופה, הפסקה, חוסר חשק, אולי הסתיו...  אבל יש לי כמה מתכונים שאני ממש רוצה לשתף, אז חזרתי, לא מבטיחה לחזור לקצב של פעם אבל משאירה הכל פתוח :-) אתם סולחים לי, נכון?
אז במסגרת שינויי התזונה שלי לאחרונה והכמויות הבלתי נתפסות של ירקות שאני אוכלת, הכנתי פשטידה לערב שבת שכולה ירקות טריים - לא מוקפצים, לא מטוגנים, לא אפויים! הכל טרי, עם קמח, שמן וביצים, קצת תיבול לערבב ולתנור.  יצאה פשטידה צבעונית, קלה להכנה, קלה בקלוריות (ובנקודות) ומאד טעימה! אה, וגם פרווה!! (רבים מכם מחפשים פשטידות פרווה והנה עוד אחת מצטרפת לאחיותיה בבלוג).
 
 
פשטידת ירקות כפרית - פרווה
 
מצרכים:
2 בצלים קצוצים
2 בטטות קטנות קצוצות (כ-200 גר`)
1/2 כרובית - מחולקת לפרחים קטנים
2 ענפי ברוקולי - מחולק לפרחים קטנים
2 קישואים קצוצים לקוביות (עדיף זוקיני)
1/2 כוס שמן קנולה
3 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
כף אוריגנו יבש
1 כוס קמח חיטה מלא (140 גר`)
1 כפית אבקת אפיה
 
לעיטור - 2-3 כפות פירורי לחם מוזהבים  (פירורית זהב)
 
אופן ההכנה:
את פרחי הברוקולי והכרובית יש להשרות 5 דקות במים רותחים ולסנן.
לשים בקערה גדולה את כל המרכיבים ולערבב עד שהקמח נטמע לחלוטין.
להעביר את תוכן הקערה לתבנית גדולה (עגולה בקוטר 28 או מלבנית 22/33) ומשומנת, לפזר מעל את פירורי הלחם באופן אחיד ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה של 50 דק`.
 
** כל המתכון 36 נק` שומרי משקל - כ-3 נק` למנה.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  
הערות:
** כמובן שאפשר לגוון עם סוגי הירקות - להוסיף או להשמיט אחד מהם. אבל נסו לשמור על גיוון בצבעים, כי למעט הטעם הטוב, המראה מקסים וחבל לפספס אותו.
** יש להוסיף את הקמח בסוף ולערבב כמה שפחות.
** ניתן להחליף את הקמח המלא בקמח לבן או בקמח לבן תופח (ואז משמיטים כמובן את אבקת האפייה.)
** ניתן לשדרג את המתכון אם תוסיפו לו גבינות  - גבינה כחולה, גבינת פרמזן או עמק מגוררת למעלה, גבינת פטה... וכל שמתחשק לכם.
** אפשר להחליף את האוריגנו בבזיליקום מיובש או בטרגון (מעולה!) ואפשר כמובן להשתמש בעלי תבלין טריים - פטרוזיליה למשל, עירית קצוצה, בצל ירוק...
 
בתאבון ושבוע נעים.
 
 
מתכונים נוספים ממשפחה הפרווה:
פשטידת בצל ובטטה
פשטידת פטריות
לזניה פרווה
פשטידת ברוקולי ובצל
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

58 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת