00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

והתה כבר בפנים!

לא יודעת עם האנגלים אלה שהפכו את שתיית התה לטכס של ממש, אבל זה אחד הדברים שאני מאמצת בחום. אמנם אין לי סט פורצלן עם פרחי ורדים מלבלבים וסיומת זהובה (איזו בושה-כוס זכוכית שקופה ב5 שקל) ואין לי מגש חרוט עבודת יד עשוי 99% כסף טהור (בקושי צלוחית בלויה שמזמן התיתמה מספל תואם) אבל כשמכינים תה חייבים להמתיק לפחות בעוגיות . ואז יושבים בשקט, בוהים במסך הטלויזיה המרצד שם איזו סדרת ריאליטי שלא מחוברת למציאות, טובלים את העוגיה בנוזל החם והריחני ומנקים את הראש והנשמה! מה לא טכס?  
אז תגידו לי: עוד פעם עוגיות? ואני אענה: כן! וגם אנמק את הבחירה: הן קטנות, לרוב פריכות,יש להן המון-המון גרסאות, הן די מהירות הכנה, משתלבות נהדר עם תה/קפה/שוקו וגם ככה בלי שום סיבה מאוד קל לחסל איזה עשיריה מהן (שזה בעצם די חסרון  אך עדיין פחות צמיגים השלכות מפרוסת עוגה (ברור שגדולה, מי יכול להסתפק בקטנה?)). בנוסף, המתכון שבהמשך הוא בעיניי מגניב לגמרי! אלה לא סתם עוגיות אלא עוגיות עם תה, פשוט מבתרים את שקיות התה המוכנות ומכניסים לתוך הבצק! התוצאה ארומטית להפליא וכיפית בטעמה ולצורך הגברת המגניבות גם עיצבתי אותן לצורת משולש (אבל זה לא חובה אלא אם אתם משועממים כמוני). בקיצור, נא להכיר עוגיות חמאה עם תה ארל-גריי בכבודן ובעצמן! שוות-שוות והתה כבר בפנים:-)

 

 

 

 

 

*מתכון של אלומה בליליוס מתוך המגזין "מותק של שף"*

עוגיות חמאה עם ארל גריי

הרכיבים(כ-50 יחידות):
150 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
תוכן של 4 שקיות תה ארל גריי
קליפה מגוררת מ-1 תפוז או לימון
1+1/3 כוסות קמח מנופה (190 גרם)
2/3 כוס אבקת סוכר מנופה (75 גרם)
50 גרם קליפות תפוז מסוכרות, קצוצות דק מאוד
1 חלמון מביצה גדולה

 

ההכנה:
שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה, תוכן שקיות התא וקליפת הלימון או התפוז.
מנפים אל תוך הקערה את הקמח ואבקת הסוכר.
מערבלים במהירות בינונית לתערובת פירורית-חולית.
מוסיפים את הקליפות הקצוצות והחלמון ומערבלים רק עד שמתחילים להווצר גושי בצק (לא לערבל יתר על מידה).
הוראות מקוריות של המתכון:
מקמחים מעט משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק, מאחדים לגוש במרקם אחיד בתנועות בודדות.
יוצרים מהבצק מלבן ארוך ברחב 5 ס"מ ובגובה 4 ס"מ, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקפיא לשעתיים (ועד יום).
מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
מוציאים את הבצק מהמקפיא ובעזרת סכין חדה מאוד פורסים לפרוסות בעובי 3-5 מ"מ.
מעבירים את הפרוסות לתבנית במרחק של כ-2.5 ס"מ זו מזו.
אופים 5-6 דקות, מוציאים את התבנית ומסובבים אותה( כדי להבטיח אפיה אחידה) מחזירים ל5-6 דקות נוספות עד שהעוגיות מזהיבות.
מוציאים, מצננים ומגישים.
וככה אני הכנתי:
מעבירים את הבצק לנייר אפיה ומעצבים ל"נקניק" ארוך.
מכסים את הנקניק בשולי גליון הנייר ולוחצים משני צדדים מנוגדים בעזרת סכין ארוכה(בזהירות) ולוח חיתוך, כדי להשיג צורת פירמידה.
מסובבים את הבצק (עם הנייר) ודוחסים מעט מצד כל צלע כדי לחדד את הצורה.
מעבירים למקפיא לשעתיים.
מוציאים מהמקפיא ופורסים בסכין חדה לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
מסדרים על התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ10-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית וקצוות.
מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.


*ניתן לשמור בכלי סגור (מומלץ מפח) בטמפרטורת החדר 10-14 ימים*

 

ועכשיו (כרגיל,עמכם הסליחה) עוד כמה הערות:
כמובן שניתן להכין עוגיות בכל צורה-מלבנים,עיגולים,ריבועים הטעם נשאר נהדר בכל צורה:-)
זמן האפיה ייקבע על ידכם והכרת התנור שלכם-תעקבו שהעוגיות לא יישרפו
ניתן לשמור את הבצק הקפוא בטרם הפריסה במקפיא כחודש וברגע שיש אורחי פתע לשלוף-לפרוס-ולהפתיע בחזרה
אני השתמשתי בקליפת תפוז מגוררת והתה שהיה לי הוא תה ירוק ארל גריי שנדמה לי קצת יותר עדין מתה רגיל
אני חילקתי את הבצק לשני חצאים, את הראשון הכנתי מיד ולפי הוראות המתכון ואת החלק השני הכנתי אחרי שבועיים-לטעמי אין צורך בטורבו ואפשר לאפות את העוגיות כמו כל עוגיות אחרות בהתאם לשגעונות התנור הפרטי שלכם
אם תרצו להשתולל עם ההגשה-שמרו את החוטים של שקיקי התה וחוררו 4 משולשים בעזרת שיפוד בטרם האפיה

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

שבוע טוב לכולם!

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת