00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

רוסלה סאן - קדרת עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה,

תבשיל עוצמתי ממזרח אירופה

שבמקור בושל עם שומן אווז אבל החלפתי לשמן רגיל.

 

 

 

מה מכינים:

1.5  קילו תפוחי אדמה מקולפים וחצויים

2 בצלים קצוצים דק

 

 4-5 סטייק פרגית חצויים  או 4 כרעיים של עוף (מחולקים לשוק וירך)

1 עגבניה קטנה חתוכה לרבעים

 

 

2-3 שיני שום כתושות

כפית מלח

כפית פפריקה מתוקה 

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית פפריקה חריפה 

 

במתכון המקורי זה היה רק מלח ופלפל, וגם יוצא נהדר, אני מגוון.....

 

 

4 כפות שמן 

 

 

שלבי ההכנה:

1) מטגנים במחבת (עדיף טפלון ) את העוף ומשחימים מ-2 הצדדים.

2) מחממים בסיר כבד  4 כפות שמן  (או 4 כפות שומן אווז אם ממש מתעקשים) ומטגנים את הבצל עד לכמעט

    הזהבה, אם חסר שמן מוסיפים מעט.

3) מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים קלות , יש לשים לב שהבצל לא נשרף.

4) מוסיפים את העוף שהוכן בשלב 1 ו מערבבים את הכל.

5) מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים מוסיפים מים עד שהכל כמעט מכוסה. ( בערך 3/4 מהגובה)

6) מערבבים בעדינות כך שהתבלינים יתערבבו.

7) מוסיפים את רבעי העגבניה, בכמה מקומות בתבשיל. מרגע זה לא נוגעים יותר!!!!!

8) כאשר התבשיל מגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה , מכסים ומבשלים כשעתיים.

9) מידי כחצי שעה יש לבדוק נוזלים ואם חסר להוסיף מעט מים חמים

    ( בסוף התהליך צרכים להשאר רק מעט מים בתבשיל)

 

בתאבון....

 

אפשרויות נוספות:

* במקום עוף להחליף ל-500 גרם בשר בקר טרי, (צלעות ) חתוך לקוביות כמו לגולש.

 

* להכין רוסלה ללא עוף או בשר , ואז לשנות ל-3/4 כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת