00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עוגת פיתולים

 

 

המשפט הראשון ששמעתי מפיו של  הצעיר כששב באחד הערבים האחרונים מהעבודה: היה:

"אמא... מתי תכיני עוגת פיתולים? מזמן לא עשית לנו..."  אם להודות אהבתי את השאלה... כזו אני אמא כמעט כמו כולן. שמחה שהם אוהבים שמחה שהם מבקשים... 

עוגת הפיתולים כפי שמכנה אותה בני עוד מילדותו, אולי מגיל 5-6 . היא עוגת שמרים פשוטה. רולדת שמרים מלאה שוקולד בפיתולים פיתולים כפי שתראו בתצלום. היא נכנסת לתבנית מלבנית וגולשת מעל. מה שמעניק לה מראה של שפע ומעניק לה טעם נהדר. כל ביס הוא חגיגה אמיתית.

העוגה פשוטה. קלה להכנה ונחטפת זמן קצר לאחר שיוצאת מהתנור. בקושי הספקתי להשיג תצלום לעדות חותכת שאכן נאפתה עוגה, או יותר נכון שתיים. 

שעה קלה אחרי שיצאו שתי הרולדות החמות, נעלמה אחת מהן מאחרי דלת חדרו הנעולה של בני. בבקר שנפגשנו בדרכו החוצה שאלתי: טעמת את העוגה? ענה לי הצעיר: "טעמתי? אפילו פרור לא נשאר בתבנית שלקחתי,  ספי היה כאן וחגגנו עד חצות על משחק מחשב ועוגת פיתולים... אגב לא עשית עוד אחת? את מוכנה להצפין לי אותה עד סוף המשמרת....? "

הוא סיים את המונולוג יצא לדרכו

ואני נותרתי מחייכת מאחרי הדלת שנטרקה... יום נפלא בן שלי. הרולדה השניה ואני מצפות לך בשובך. 


 המרכיבים לעוגת הפיתולים: 

 הבצק: בכמות לארבע רולדות.  אפשר להכין מחצית הכמות. 

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים או כף וחצי שמרים יבשים

2 כוסות חלב / מים 

400 גרם מרגרינה

חצי כוס סוכר

4 ביצים

המילוי:

כוס וחצי סוכר

6 כפות קקאו

3 כפות קינמון

ציפוי:

רבע כוס מים

מיץ מלימון אחד

רבע כוס סוכר. לחמם הכל יחד ולשפוך על העוגה החמה. 

 

 

ההכנה: 

להרתיח חלב ומרגרינה ולצנן.

להכניס לקערה את שאר החומרים להוסיף את החלב הפושר וללוש היטיב לבצק חלק.

לקרר במשך לילה שלם. 

למחרת לחלק לשמונה חלקים. לרדד כל חלק לעלה למרוח חמאה רכה לפזר מחומר המילוי ולגלגל.

מכל 2 גלילים לעשות צמה ולהכניס לתבנית אינגליש קייק להתפחה נוספת.

לאפות בחום בינוני שלושת רבעי שעה.

לשפוך את רוטב הציפוי, להכניס לתנור לשתי דקות נוספות, להוציא ולהניח  ע"ג רשת ולצנן. 

 

 

ואגב הקפה עלי ... 

 

בתאבון.

 

 תודה שטרחתם לבקראבל רגע... אל תפרדו ממני בטרם...

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי http://www.facebook.com/career.shift?sk=wall

 
אשמח ואודה לכל תגובה בבלוג, לכל לחיצה על: אהבתי ועל: 

שלכם תפו

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת