66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פאי בשר

בס"ד

 

בטח שמתם לב שאני אוהבת להכין אוכל מהיר וקל יותר מאשר מושקע שלוקח הרבה זמן.

אז, בהתאם לאהבתי חיפשתי משהו מיוחד וטעים להכין לכבוד שבת, הוצאתי בשר טחון והתחלתי לחשוב מה אכין בו, רציתי רולדות של בצק במילוי בשר אבל חשבתי עוד פעם זה,נכון שהילדים אוהבים אבל אני רוצה משהו אחר, אז החלטתי במקום לטרוח ולעמול על כל רולדה ורולדה בנפרד אכין בבת אחת פאי ואחסוך בעבודה.

התוצאה לא איכזבה כלל ונהנתי לראות איך כולם נהנים מהמנה,

אז הנה הוא לפניכם פאי בשר בקלי קלות.

 

המצרכים:

400 גרם בצק עלים

250 גרם בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1/2 צרור פטרוזיליה/כוסברה

מלח

1 כפית כמון

קמצוץ קינמון

1/2 כפית פלפל אנגלי

ביצה טרופה

שומשום לזריה

 

אופן ההכנה:

- לחלק את הבצק לשני חלקים. חלק אחד לרדד לעיגול בגודל התבנית.

- לשמן תבנית פאי ולהכניס את הבצק לתוכה, לחורר במזלג ולהכניס לאפיה בחום של 180 מעלות לעשר דקות.

- לחמם שמן במחבת ולטגן בו את הבצל עד להשחמה, להוסיף את השום והבשר ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.

- להוסיף את הירק הקצוץ והתבלינים ולערבב,לטגן עוד חמש דקות ולכבות.

- לשפוך את תערובת הבשר על הבצק האפוי ולישר.

- מהחלק השני של הבצק להכין רצועות ולשים על הבשר שתי וערב.

- למרוח את הבצק בביצה ולזרות שומשום.

- להכניס לאפיה של 50 דקות עד להשחמה מלאה של הפאי.

- להגיש ביחד עם רוטב פטריות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת