33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

בראנצ` ביתי מפנק

בנימה אישית יש רגעים קשים כעת, ריצות בין בתי חולים במולדת וחוסר שקט.

כל מה שמביא אותך בעצם לקוות שהכל זה בעצם חלום שתתעוררי ממנו בקרוב.

אז מגיע השלב של הרגיעה הקצרה בו את יכולה להניח את הדאגות

וכל חברותיהן בצד ולתת לנפש לצור ולפנק.

 

כאן בדיוק נכנס הבראנצ' הביתי המפנק שלי למשפוחה

                       בראנצ` ביתי מפנק

המצרכים למלית: 1 בצל גדול קצוץ דק, סלסלת פטריות - לחתוך לקוביות בינוניות, 3 זוקיני - לחתוך לקוביות בינוניות, צרור פטרוזיליה קצוצה דק, מלח ופלפל לפי הטעם.

המצרכים למאפה: 6 יחידות מלאווח.

המצרכים לקישוט: חבילת גבינת קוטג', מלפפונים וגזרים טריים.

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור אפיה לחום של 200 מעלות צלסיוס כאשר מצב התנור לעבודה של שתי פלטות (עליונה+תחתונה) ומאוורר.

לרסס מחבת בתרסיס שמן וכשהוא חם להניח עליו את הבצל, כשהבצל מעט זהוב להוסיף את הפטריות, הזוקיני והפטרוזיליה, מלח ופלפל לפי הטעם.

לסדר בתבנית אפייה 3 מלאווחים ולהכניסם לתנור לכעשר דקות.

להוציא את התבנית מהתנור ולסדר מעל המלוואחים את המלית בצורה שווה, להכניס לתנור לעוד עשר דקות.

להוציא את התבנית ולהניח מעל המלית את 3 המלוואחים הנותרים, לאפות כרבע שעה או עד שהם נעשים שחומים.

בזמן שהמאפה בתנור אפשר להתחיל בחיתוך המלפפונים באלכסון, ומהגזרים עשיתי מעין פרחים בעזרת סכין מטבח - בעדינות רבה, להיזהר לא להיחתך

 

אופן ההגשה:

לחצות לשני חצאים שווים כל מלאווח, ולחתוך כל אחד מהחצאים לשלוש (לא חייבים להיות מדוייקים ואפשר גם לחתוך לרבעים וזהו).

להניח בצלחת ולהוסיף באמצע כף וחצי קוטג' או גבינה לבנה או ריקוטה.

מסביב לסדר את המלפפונים המלוכסנים ולקשט בפרחי גזר.

 

וכמו שאמא שלי אומרת "תשמרו על התחת!!!"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת