00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פאי תפוחי עץ

כחובבת עוגות תפוחים למיניהן, לא יצא לי כבר מזמן להכין או להנות מהן, וזאת מאחר ולצערי, החצי שלי לא אוהב להיפגש עם תפוחים בעוגות שלו!!! ואם כבר אני משתפת אתכם בצרות שלי אז שתבינו הוא גם לא אוהב עוגות גבינה.. לכו תבינו טעמו של אדם!

אך מאחר ואין לי כל כוונה להחליף את החצי! ממנו אני דווקא מאוד מרוצה... אני תמיד מחכה להזדמנות כמו מפגש חברים, או חגים למיניהם על מנת שיהיו עמי עוד כמה שותפים להנאה. ואכן לאחרונה מצאתי את עצמי הרבה בסביבה חברתית מורחבת, ומייד קפצתי על ההזדמנות להכין את פאי התפוחים הנפלא הזה שאת המתכון המקורי שלו מצאתי בספרו הנפלא של הקונדיטור בן עמי ברטיני שביט, "מתוק מהחיים".

אני הוספתי למתכון המקורי גם שכבת קרם שקדים שנותן לפאי שידרוג חגיגי, אך מי שרוצה להקל על עצמו יכול גם לוותר על הקרם.

כמו כן ניתן להקל על עצמנו ולהכין יום קודם את הקלתית וקרם השקדים.


בכל אופן עם קרם או בלעדיו, ובכל צורת הכנה הפאי הזה פשוט טעים! 

 

 

בצק הקלתית:

100 גר' חמאה רכה

2 כפות (15 גר') אבקת סוכר

קורט מלח

1/2 כפית מיץ לימון

2 כפות מים קרים

1/3 1 כוסות (180 גר') קמח

 

ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של - 180 מע'.

  2. מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  3. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  4. מוציאים את הבצק, ומגלגלים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים.

  5. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול במעט מהתבנית. ומרפדים את התבנית כולל השוליים.

  6. דוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.

  7. מעל הקלתית פורסים נייר אפיה ומעליו מניחים כמשקולת קטניות כלשהן.. שעועית, חומוס וכד'...

  8. אופים אפייה חלקית כ- 15 - 20 דקות.

 

                            

ריפוד התבנית בבצק                                                    

 

 הנחת משקולת הקטניות

  

 

מלית תפוחי העץ:

4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס דבש

1/4 כוס (60 מל') מים

מיץ מחצי לימון

2 כפיות תמצית וניל

 

ההכנה:

  1. בסיר חסין אש, לא מכוסה, מבשלים את קוביות תפוחי העץ יחד עם הדבש, המים, הלימון ותמצית הוניל.

  2. יש לבשל את תפוחי העץ כ- 20 דקות עד ריכוך אך שלא יהיו סמרטוטיים.

  3. מצננים ומסננים מנוזלים.

 

 

קרם השקדים:

125 גר' סוכר

125 גר' שקדי לוז, טחונים דק.

125 גר' חמאה

2 ביצים

 

ההכנה:

  1. מכניסים אל קערת המיקסר את הסוכר, השקדים והחמאה ומקציפים כ- 7 דקות.

  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת.

* אם נשאר לכם קרם, שימרו אותו במקרר לכל פאי אחר שאתם מכינים זה תמיד משדרג!

 

שכבת התפוחים העליונה:

3 תפוחי עץ מסוג סמיט נקיים ופרוסים דק כ- 2-3 מ"מ - עם הקליפה!!!

3 כפות סוכר

 

הרכבת הפאי ואפיה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מע'.

  2. מורחים מעל בצק הקלתית, שכבה דקה של קרם השקדים.

  3. מניחים מעל את מלית התפוחים המסוננת מנוזלים.

  4. מעל מלית התפוחים מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת פרח. מתחילים במעגל החיצוני כאשר פרוסה אחת נשנענת על חברתה כרעפים.

  5. בוזקים מעל את הסוכר

  6. אופים כ- 40-45 דקות עד ששולי הבצק ומלית הקרם תפוחים וזהובים.

 

 

 

 

 

שיהיה בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת