00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

פעמיים כי טוב

פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש... שהוא רעב ובא לא משהו טעים! קרואסון טרי וחמים היה עושה לו את הבוקר הכי-הכי, אבל בהעדר קונדיטור-בית צמוד ורצון להשקיע שואף לאפס הברירות שלפניו לא רבות הן. אז הולך אותו האדם למזווה מוציא כמה מצרכים בסיסיים ומארגן לו לחמניות סקוֹנס במינימום מאמץ ובזריזות מפתיעה. מכין לו קפה טוב, שולף ריבה ביתית ונהנה מארוחת בוקר זריזה ומפנקת במיוחד.

המבין בודאי כבר הבין שאני זו המפונקת שמתחשק לה לפעמים משהו מעניין יותר מפרוסה עם אבוקדו או חביתה(כבודם במקומם מונח), אז המאפים הזריזים האלה מהווים פטרון מצוין. הכנתי אותם לראשונה בגרסתם המתוקה עם שמנת מתוקה ותותים ומאז גיליתי שיש עוד המון אפשרויות להכנתם: מתוקים פחות, מתוקים יותר, עם רוויון או יוגורט או חלב, עם תוספות, בלי כלום, בקיצור עולם ומלואו!
אז מדי פעם כשבא לי לחמניות חמימות, טריות ומפנקות אני מכינה סקוֹנס וזה פשוט תענוג!
זה באמת פשוט מאוד רק כדאי לזכור כמה דברים חשובים שיביאו מרקם אוורירי ורך כמו שצריך:
להשתמש בחמאה ובנוזלים קרים
לעבד את הבצק מעט ככל הניתן
לאפות בטמפרטורה גבוהה


ועכשיו באמת הגיע הזמן שניגש לעניינים עם שני מתכונים נהדרים וטעימים!..

 

*המתכון באנגלית מהאתר המצוין הזה (כולל סרטון מצולם)*

סקוֹנס "ביסקיט"
הרכיבים (ל-12 יחידות)
325 גרם קמח
2.5 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
113 גרםחמאה קרה מאוד חתוכה קוביות
180 מ"ל חלב קר
1 ביצה גדולה
אופציה: כף גדושה נבט חיטה+כף גדושה סובין שיבולת שועל
ביצה+כף חלב לזיגוג

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפיה מלח וסוכר.
מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת מרקם פירורי (בעזרת מכשיר "גריסה" מיוחד או שני סכינים לחתוך לשני כיוונים מנוגדים).
מוסיפים את החלב מהול עם הביצה לתוך תערובת הפירורים.
מערבבים בעזרת מרית עד לקבלת מרקם לח ומעט דביק.
מעבירים למשטח מקומח ומעצבים לדיסקיט בעובי 1.25 ס"מ (חצי אינטש).
קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 6 ס"ם ומניחים על תבנית האפיה במרווחים של 2 ס"מ זה מזה.
מושכים בביצה טרופה מהולה עם כף החלב ואופים 10-15 דקות (עד שהקיסם יוצא נקי).
מגישים חמים עם תוספות שטעימות לכם ליד.

 

הערות מהשטח:
הכמויות הזויות-משהו בגלל שזה תרגום ממידות אמריקאיות, אני בטוחה שאפשר לעגל את החמאה ל-110 וייצא מצוין :-)
לי אין מכשיר מיוחד כמו בסרטון ועם שני סכינים זה לוקח נצח, אז פשוט פוררתי את החמאה בעזרת הידיים
הכנתי את המתכון כבר פעמיים והבצק יצא לי דביק מאוד, פוטרים את זה עם קימוח אגרסיבי של משטח העבודה והידיים
את השליים שנשארים לאחר החיתוך מאחדים, משטחים והופכים ללחמניות נוספות (שיוצאות כבר מעט יותר דחוסות)
זו בטח גם הסיבה שהסקוֹנס שלי לא יצאו יפות ואחידות כמו בסרטון
לי אגב אין חותכן מיוחד לכן את שלי אני קרצתי בעזרת כוס לשתיה קרה, אותה קימחתי מדי פעם כדי שהעיגולים לא יידבקו
בשל כמות נדיבה של חמאה יוצא לסקוֹנס טעם חמאתי מודגש ונהדר שמשתלב מצוין הן עם תוספת מתוקה והן עם מלוחה
אני אישית לא הרגשתי נכון למרוח עוד חמאה, אבל כמו תמיד זה רק עניין של טעם
התוספות הבריאות של נבט חיטה וסובין הן פרי המצאתי לגמרי וכמובן רק אופציה, ככה אני "מבריאה" את הקמח הלבן והחמאה:-)
הלחמניות מעולות ישר מהתנור וכמה שעות אחרי. אני הקפאתי את היתרה והפשרתי-חיממתי בטוסטר אובן- הן יצאו כמו חדשות

 

 

* מתכון של איילת הירשמן מתוך המגזין "לאישה"*

 

סקוֹנס יוגורט של איילת הירשמן
הרכיבים(ל12-14 יחידות)
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כוסות קמח תופח (280 גרם)+ קמח לקימוח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית מלח
1 ביצה
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט טבעי 3% שומן לפחות
1/4 כוס חלב קר (60מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
אופציה: כף גדושה נבט חיטה+כף גדושה סובין שיבולת שועל

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסודה, אבקת הסוכר הקינמון והמלח.
מוסיפים את קביות החמאה הקרות ומפוררים אותן בקצות האצבעות יחד עם הקמח במשך דקה-שתיים עד שמתקבלים פירורים בגודל פתיתים.
בקערה נפרדת שמים את הביצה, היוגורט החלב ותמצית הוניל וטורפים בעזרת מזלג עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה אל קערת הפירורים ומערבבים בכף עץ רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב ומשטחים לעלה בעובי 3 ס"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ ומעבירים אותם לתבנית האפיה במרווחים של 2 ס"מ זה מזה.
לחלופין: בוצעים מהבצק בעזרת ידיים מקומחות פיסות בגודל שזיף ומניחים על התבנית במרווחים של 2 ס"מ, משטחים קלות בידיים לפני האפיה.
אופים 12-15 דקות עד שהסקונס זהובות ויציבות.
מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות.
מגישים חמים עם כל מה שטעים לכם ליד.

 

הערות מהשטח:
הסקוֹנס האלה יותר רכים ותפוחים כי יש פחות שומן מהגרסא הראשונה
בשל נוכחות הקינמון בבצק לטעמי הגרסא הזו מתאימה רק לתוספת מתוקה (ריבה למשל) או ניטרלית (שמנת חמוצה/יוגורט) אך לא למשהו מלוח (סלמון)
מי שרוצה לחמניות מבריקות למעלה יכול למשוך גם כאן בביצה טרופה/חלמון
גם כאן, המאפים במיטבם בעודם טריים אחר כך מומלץ להקפיא ולהפשיר לפי הצורך

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

 

שבוע נהדר לכולם!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת