55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת תפוזים מיוחדת

עוגת תפוזים מיוחדת

בס"ד

 

כמעט בכל מטבח יש עוגת תפוזים אחת מושלמת שפחות או יותר הולכת על אותו העיקרון, גם לי - עד לא מזמן - היתה אחת כזאת, אבל אז נתקלתי במתכון הזה והבנתי שיש בה משהו מיוחד.

העוגה משלבת בתוכה תפוז מרוסק על כל חלקיו,קליפה ופנים ויוצר טעם נפלא בעוגה, המרקם שלה עדין ורך עם חתיכות של תפוז המזכירות את קליפות התפוז המסוכרות.

לראשונה ראיתי את המתכון באתר קוסקוס ולומר את האמת היה לי מעט בעיה איתו, המחשבה על תפוז מרוסק עם הקליפה בפנים היתה קצת מוזרה בשבילי, אבל הבנתי שאם מישהי פירסמה את המתכון הזה סימן שהוא טוב,לא? אז החלטתי לנסות ולא התאכזבתי. הבית התמלא בניחוחות נפלאים של תפוז והרגשה של חורף פשטה באוויר.

מומלץ בחום

אופן ההכנה:

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 תפוז שלם גדול

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס שמן

 

אופן ההכנה:

 

- להפריד את הביצים.

- להקציף את החלבון עם הסוכר והסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.

- לחתוך את התפוז השלם לרבעים,לגלען ולטחון אותו על קליפתו.

- בקערה לערבב את הקמח,א.אפיה,חלמונים,שמן,מיץ התפוזים ורסק התפוז.

- לאחד בין החלבונים לתערובת הקמח והביצים לאט ובתנועות עטיפה.

- לשמן סיר פלא או תבנית חד פעמית בצורה של סיר פלא ולהכניס לתנור לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

-לקרר את העוגה ולהפוך על צלחת הגשה.

*ניתן לזרות אבקת סוכר על העוגה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת