00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוף ותפ"א בתבנית אחת!

 

 

אני לא יודעת מהו התפריט אצלכם בבית לארוחת ליל השבת, אבל אצלי היא לא יכולה לעבור ללא עוף צלוי בתנור בתוספת תפ"א.

לא משנה כמה אבקש מהחצי לעשות שינוי וגיוון בתפריט - אני אקבל תמיד את אותה התשובה "לא אכפת לי שתגווני, אבל בנוסף לעוף ולא במקומו" !

וכך לאורך השנים המשכתי להגיש בכל ארוחת שבת את העוף הצלוי ותפ"א, וזאת יש לציין, לצד מחאותיהם של הילדים כי כבר נמאס מהתפריט הקבוע והם רוצים שינוי!

עד שיום אחד, נפל האסימון... והחלטתי להכין עבור החצי את מנת הדגל שלו בתבנית אחת ולשאר המשפחה מטעמים נוספים.  מאותו היום אני כל הזמן חושב לעצמי, איך לא חשבתי על זה קודם?

כנראה שהשנים בכל זאת מלמדות אותנו דבר או שניים ובכללם כיצד לשמור על זוגיות טובה מבלי לריב על תפריט ליל השבת.


וכך כולנו מגיעים אל סעודת השבת באהבה ברצון  ובשלום 

 

כמובן יש לציין כי המתכון מתאים בהחלט גם לימים של אמצע השבוע כשאין לכם הרבה זמן ואתם רוצים ארוחה מזינה וטעימה בכלום עבודה


 

 

 

 

העוף:

6 כרעיים של עוף חתוכים ונקיים

1 ראש שום שלם מפורק ומקולף

1/4 כוס סילן

1/4 כוס שמן

תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, קארי, חוויג' מרק, בהרט

מלח ופלפל



תפוחי האדמה:

6 תפ"א קלופים וחתוכים לקוביות

1/4 כוס שמן זית

1 כף טימין יבש

1/2 כף כורכום

1 כף אבקת מרק עוף


ההכנה:

  1. הכינו לכם תבנית גדולה וחסינת אש. 
  2. חממו את התנור לחום של 250 מעלות במצב גריל.

  3. ערבבו את חלקי העוף עם השמן, הסילן והתבלינים. עשו לעוף מסג' טוב טוב, על מנת שיהיה מרוצה ויחזיר לכם אהבה בסוף!

  4. ערבבו את תפוחי האדמה עם שמן הזית והתבלינים.

  5. בצד אחד של התבנית סדרו את חלקי העוף, ובצדה השני את תפוחי האדמה.

  6. פזרו את שיני השום בכל התבנית.

  7. הכניסו את התבנית לתנור, לכ- 15 דקות עד לקבלת צבע יפה .

  8. היפכו את חלקי העוף לצידם השני וערבבו מעט את תפוחי האדמה. סיגרו את התנור והמתינו שוב לקבלת צבע יפה גם בצד הזה.

  9. כעת העבירו את מצב התנור לחום שווה למעלה ולמטה (רגיל) הנמיכו את חום התנור ל  160 מעלות, והשאירו בתנור את התבנית לפחות כשעה.
    (אם אתם מפחדים שיישרף פרסו מעל התבנית נייר כסף בריפרוף)


 

 

 

 

 

שיהיה לכם בתאבון ולהתראות במתכון הבא!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת