88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מעדן חבושים

חבושים - הפרי הזה נחשף אלינו לקראת ראש השנה, אפשר לאכול אותו בצורתו הטבעית, אבל יש כאלה שנרתעים ממנו.

אני אישית אוהבת מאוד חבושים, זה מזכיר לי את הילדות במושב שם היו לנו עצים רבים של חבושים, היינו קוטפים ואוכלים ישירות מהעץ. כשהחבושים עוברים תהליך של בישול/אפיה, הם הופכים למעדן. גם אין בעייה של ניקוי החבושים, הם מתנקים בקלות בעזרת קולפן.

אני הכנתי מהחבושים מעין מעדן או ריבה, לא חשוב איך נקרא לזה, זה טעים טעים.

לפני שניגש למתכון, כדאי לצפות בערכים תזונתיים של המתכון באתר מילון האוכל הישראלי - FoodsDictionary - שם ערכו עבורי ספר מתכונים. 

אז איך נכין?

מצרכים:

  1. 1 קילו חבושים
  2. 1 כוסות מים
  3. 5 כוסות סוכר
  4. מיץ מלימון אחד
  5. מעט קינמון
  6. קערה עם מים פושרים ומיץ לימון

הכנה:

לקלוף את החבושים, לחתוך לרבעים, להוציא הליבה 

להכניס לקערה עם המים והלימון להשרות לשעתיים בערך לריכוך

לסנן, לחתוך את החבושים לחתיכות קטנות, מי שאוהב יכול לגרד במגרדת

להכניס לסיר מתאים לכסות במים להרתיח, לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה בסיר מכוסה כשעה עד שעה וחצי

להוציא חלק מהמים לכלי מתאים, לא לשפוך את המים ולהשאיר מעט מים בסיר

לפזר מעל את הסוכר והקינמון, לערבב להמשיך לבשל, להוסיף על פעם מהמים כדי שהחבושים לא יתייבשו עד

שנסיים להוסיף את כל המים, לבדוק אם זה הצבע הזהבהב, המרקם והטעם שאנחנו רוצים. ככה זה נראה

לכבות את האש, לכסות את הסיר ולקרר את הריבה, להכניס לצנצנת מתאימה ולשמור בקירור

 

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

  

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת