00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

מוס...שוקולד...אמבטיה?

בטח קראתם ומיד חשבתם: שוב זאתי מתחכמת עם הכותרות? מה אני יכולה לעשות? קצת חוש הומור והרבה קרציוּת הם שילוב קטלני (ופעם אסטורלגית ידועה אמרה שיש לי לשון חדה ואני צריכה ללכת על קופירייטינג). בקיצור, כול עוד ההמון לא מתמרד אני ממשיכה להשתעשע לי עם המילים...

ולעניין השוקולד והאמטביה!
היו לי 4 חלבונים במקפיא וגם מתכון חדש ללא (תוספת) שומן וגם דרך הכנה מעניינת והכל בטעם שוקולד. אז מה לא אנסה? ברור שכן! ונכון שאחרי ההכנה נותרו לי 2 חלבונים חדשים (הכל אפשרי אצלי:-), נדרשו אי אילו אילתורים עם הכלים והעוגה סירבה לצאת מהתבנית, אבל ברגע שחילצתי את הפרוסה הראשונה ונגסתי בתוך החום-עמוק-אוורירי-משכר הזה כל הדאגות נמוגו ונשארה רק הנאה צרופה, ביס אחר ביס...
אז אם גם אתם חברים במועדון "המכורים הכבדים לשוקולד" ובא לכם קינוח מרשים ועשיר-עשיר בלי לעלות מידה במכנסיים- הכינו אמבטיה! כלומר העוגה הולכת להיאפות באמבטיה של מים רותחים ואתם הולכים ליהנות מעוגת מוס שוקולד פשוט מופלאה!

 

 

 

*המתכון המקורי שוב מהבלוג של ילנה אייזיקוביץ`*

 

עוגת-מוס "ענן שוקולד"

הרכיבים(לתבנית בכותר 20-22 ס"מ):
140 גרם שוקולד מריר
100 גרם סוכר
60 גרם קקאו
2 כפות שטוחות קמח
175 מ"ל חלב
2 חלמונים+20 גרם סוכר
4 חלבונים+45 גרם סוכר
1 כפית תמצית ניל
רום (המשקה) לפי הטעם
 

ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד את תבנית האפיה בתחתית ובדפנות בנייר אפיה.
להרתיח מים בסיר או קומקום.
להכין תבנית גדולה נוספת שתכיל בנוחות את תבנית האפיה כך שמים יגיעו ל1/2 מגובהה.
לשבור לקוביות קטנות את השוקולד ולהניח בקערה.
בסיר קטן לערבב היטב את הסוכר, הקקאו והקמח. בזרם דק לצקת פנימה את החלב ולערבב עד לקבלת משחה אחידה.
לבשל את התערובת על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עד לרתיחה ועוד דקה נוספת.
להוריד מהאש ולצקת את התערובת על השוקולד השבור ולערבב עד להמסה מלאה.
להקציף ידנית את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט.
בקערת המיקסר להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף בהיר, להכניס בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף לקצף נוקשה.
לערבב את החלמונים עם תערובת השוקולד, הרום ו1/4 מקצף החלבונים לתערובת אחידה.
להעביר פנימה את הקצף הנותר ולקפל בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את הבלילה לתבנית האפיה ולהכניס אותה אל תוך התבנית הגדולה. לצקת מים רותחים כך שיגיעו עד 1/2 מגובהה של תבנית עם הבלילה.
לאפות 40 דקות לתבנית בכותר 20 או 35 דקות לתבנית בכותר 22 עד שהמוס תופח מעט ומתיצב אך לא מתייבש.
להוציא מהתנור ולצנן על רשת צינון מלא.
בתום הצינון להכניס ללילה למקרר.
להשהות בטמפרטורת החדר כשעתיים ולהגיש.

למי שלא מפחד מעוד כמה קלוריות, יכול להכין ציפוי שוקולד זריז.
לציפוי:
1 כף קקאו
1כף סוכר
2 כפות חלב
1 כפית חמאה
אפשרות:רום לפי הטעם

מערבבים את הכל בכלי קטן ומבשלים עד שהציפוי אחיד וסמיך. טובלים כף אץ בתוך הציפוי ואם היא יוצאת מכוסה בשכבה אחידה -הציפוי מוכן.
אם רוצים, מוסיפים את הרום ויוצקים על העוגה.
מקשטים במעט שוקולד לבן מומס או בכל קישוט העולה על דעתכם , אוכלים לאט-לאט ונאנחים בהנאה!
 

הערות חשובות באמת:
במתכון המקורי לא מצוין באיזה שלב לצפות את העוגה, אני ציפיתי לאחר לינתה במקרר
אם אופים בתבנית מתפרקת צריך לצפות את התחתית והדפנות מבחוץ בשתי שכבות של נייר כסף, כדי למנוע חדירה של המים לתוך העוגה
אני הכנתי את המוס בפיירקס עגול קטן (תחתית בכותר 18 ס"מ), שימנתי ופיזרתי קמח אך זה לא עזר ולא הצלחתי לשחרר ולהפוך את העוגה בתום הקירור
למרות זאת, העוגה נפרסת די בקלות (בעודה קרה) וכל משולש השתחרר בלי בעיה, ובכל זאת הכי נחמד לדעתי יהיה להכין את המוס בכלים אישיים
אין במלאי שלנו רום, לכן שמתי ברנדי , כף אחת מספיקה לטעמי אבל כמובן כל אחד יחליט לפי טעמו
בדיוק נגמר לי קקאו הולנדי לכן השתמשתי ברגיל ובמקרה הזה יצא מעולה ושוקולדי מאוד, אני חוששת שעם קקאו איכותי זה ייצא מריר מדי
מי שנמנע עד היום מהכנת מוס שוקולד (בשל ביצים לא מבושלות) הרי לכם פטרון נהדר!

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

סוף שבוע מקסים ושבת שלום!




 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת