55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

מפרום תפוחי אדמה, קישואים ובצל

מנת הדגל של הטריפוליטאים היא אולי המפרום. אפשר לטעות ולחשוב שזו מנה קשה להכנה, אבל לא. המנה אולי מורכבת ויש לה כמה שלבים, אבל קשה ?  היא לא. וטעימה ? היא כן. מאחר ונשאר לי קצת תערובת של בשר ולא בא לי להכין קציצות , החלטתי למלא גם גלדים של בצל. התוצאות לשיפוטכם:

 

המרכיבים (למשפחה רעבה..):

5 תפא"ד בינוניים קלופים

3 -4 קישואים בינוניים

2 - 3 בצלים קלופים

מילוי הבשר:

1/2 קג'  בשר צוואר טחון

1 בצל מגורד

שן שום כתושה

1/2 זר של פטרוזיליה וכוסברה שטופים וקצוצים היטב

1 ביצה

1 כפית בהראט

1/2 כפית קינמון (לא חובה)

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

קמח מצה או פירורי לחם

לציפוי:

3 ביצים

קופ' רסק עגבניות

מלח, פלפל שחור

קמח

מרכיבים לרוטב:

קופ' קטנה של רסק עגבניות

2 עגבניות מרוסקות

3 שיני שום

2 פלפלים אדומים פרוסים לפרוסות

1 פלפל חריף (אני ויתרתי עליו)

2 כוסות מים

מלח, פלפל

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית בהראט

ולהכנה:

שלב 1

קולפים את תפוחי האדמה, קולפים ומפרידים את גלדי הבצלים - אני הפרדתי כל שני גלדים ביחד. את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות בעובי של 2 -3 סמ'. כל פרוסה חותכים חתך באמצע לאורך, כמעט עד הסוף, כך שיישאר עדיין מחובר בקצה. כנ"ל לגבי הקישואים. לבינתיים משרים את כל תפא"ד במים מומלחים, כדי שלא ישחירו.

שלב 2

מערבבים את חומרי המילוי, מי שלא נגעל, מוזמן לטעם קומץ מהבשר ולשפר הטעמים בהוספת תבלינים.

 

שלב 3

כעת למילוי הירקות: מכינים קציצה מהבשר בגודל המתאים לירקות וממלאים את הירקות:

שלב 4

מחממים במחבת שמן עמוק. מכינים צלחת עמוקה אחת עם קמח ובצלחת נפרדת מערבבים את הביצים, התבלינים ורסק העגבניות. טובלים את הירקות הממולאים בקמח ולאחר מכן בביצה. כשהשמן חם, מטגנים כ- 2 דקות מכל צד את הירקות, עד לקבלת צבע זהוב. מעבירים את הירקות המטוגנים לרשת.

שלב 5

עוברים להכנת הרוטב:

מחממים במחבת גדולה או בסיר סוטאג' שמן, (אפשר מעט מהשמן, שבו טיגנו את הירקות) מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניה המגורדת, פרוסות השום והפלפלים, מערבבים, מוסיפים את המים והתבלינים. כאשר הרוטב מבעבע, מתחילים לסדר בתוכו את הירקות המטוגנים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ - 45 דקות עד שעה.

במהלך הבישול, מזיזים מדי פעם את הסיר מצד אל צד, כדי שהרוטב יכסה היטב את הירקות, אם יש צורך, הופכים בזהירות - אבל ממש בזהירות, את הירקות.

מגישים בתוספת קוסקוס או בנפרד. בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת