00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

דונאט חלבי

מתכון המבוסס על מתכון מאתר "השף הלבן" עם שינויים קלים שלי. יוצא טעים מאוד ותחליף טוב למי שלא מצליח עם הסופגניות שמרים....

המצרכים הרשומים פה הם מחצית הכמות (למעט המלח ואגוז המוסקט), אני אוהבת להכין פחות ולאכול כשזה עדיין טרי ולא אחרי ששכב ימים במקרר.

המצרכים:
1 ביצה גדולה
1.75 כוסות קמח
1/2 כוס רוויון (אפשר גם 1 גביע יוגורט)
1/3 כוס סוכר
25 גרם חמאה מומסת ללא מלח
1/2 כף אבקת אפייה

¼ כפית אגוז מוסקט

1כפית מלח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
טרפו את הביצה עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר.

הוסיפו את הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבול.

הוסיפו גם את הרוויון/ היוגורט והחמאה המומסת.

בקערה נפרדת נפו את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז מוסקט.

ערבבו עם עיסת הביצים בעדינות, כדי שלא לשבור את הקצף. כסו והכניסו למקרר לשעה עד שעתיים.

חממו בסיר רחב את השמן לחום בינוני-גבוה.

הוציאו את הבצק מהמקרר ורדדו אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של חצי ס"מ. בעזרת כוס רגילה קרצו עיגולים, ובעזרת כוסית קטנה, צרו באמצעם חור.

ברגע שהשמן חם, הכניסו את הבצק לשמן וטגנו עד שצבעו נעשה זהוב. הפכו לעוד דקה או שתיים. הוציאו מהשמן בעזרת כף מחוררת, והניחו על צלחת מרופדת בנייר סופג.

טאץ' נוסף אישי שלי - מקררים ומצפים בגנאש שוקולד חלב/ מריר/ לבן ומקשטים בחתיכות מרשמלו קטנות וכיו"ב.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת