77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

קדאיף מתכון של אימי ז"ל

קדאיף מתכון של אימי ז"ל

נשבעתי בזמנו שאת העוגה השמנה הזו איני מכינה

אך ראיתי את  קופסאת הקדאיף בסופר ומיד הושטתי יד ולקחתי

עכשו אני צריכה לשאת בתוצאות ולפתור בעיה רב שלבית

מצרכים לתבנית בינונית

1/2 ק"ג איטריות קדאיף

100 ג"ר חמאה מומסת  בתוספת 3 כפות שמן

מלית תפוחים

1 ק"ג תפוחים חמוצים 

1 כוס צימוקים

חצי כוס סוכר

רבע כוס מים

1 כפית קינמון טרי

2 כפיות קורנפלור+חצי כוס מים

לבשל בסיר לחץ צימוקים תפוחים מקולפים וחתוכים

בתוספת חצי כוס סוכר, רבע כוס מים ,כפית קינמון,

7 דקות מרגע שהשסתום עולה לפתוח את המכסה להוסיף את הקורנפלור עם המים

לבשל עד שמבעבע,לקרר קירור מוחלט.

טיפול בקדאיף

להמיס את החמאה בתוספת השמן בסיר גדול

להוסיף את הקדאיף (אם היה קפוא להפשיר לחלוטין במשך שעה בין שתי מגבות)

לערבב בידים היטב . עד שנראה שכולו מרוח בחמאה

לחלק ל2 את שערות הקדאיף

לסדר בתבנית חצי כמות להוסיף את המלית בתוספת כוס אגוזים קצוצים

ומעל חצי שערות הקדאיף.

לאפות ב170 מעלות במשך 40 דקות עד ששערות הקדאיף השחימו (אין צורך להדליק את התנור מראש)

כשהקדאיף בתנור מכינים 

סירופ

1 כוס סוכר (במקור 3 כוסות סוכר)

3 כוסות מים

1/2 לימון סחוט ולהוסיף גם את הקליפה

להרתיח כמה דקות ולהוסיף 3 פקקים של מי ורדים.

 

ברגע שמוצאים את הקדאיף מהתנור יוצקים את הסירופ החם

על הקדאיף ומכסים אותו בנייר כסף  

אחר הקרור מכניסים למקרר.

אימי היתה מקציפה גם שמנת מתוקה ובהגשה הוסיפה מעל שמנת מתוקה

על החלק הנ"ל ויתרתי.

אפשר לוותר על תפוחים ובמקומם 300 ג"ר אגוזים,פחות עבודה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת