00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

המרק הכתום של טל

29/11/2011

בשבוע שעבר, בשיא הגשם, קבלתי מייל מטל בו בקש שאפנק אותו במרק כתום ואף דאג לצרף לי את המתכון הנבחר.

טל הוא החבר של בתי כבר חמש שנים ויותר. הם מתגוררים כאן בביתנו בקומה השניה. בקרוב יסיים שנת סאטז' בעריכת דין ויתרכז בהכנה למבחן הלישכה. 

מעולם לא עשיתי מרק כתום. המשפחה שלי שבויה בטעמו העמוק של מרק עוף עשיר ירקות, חלקי עוף טרי ועשבי תיבול ובתוספת המון איטריות. כל נסיון עבר שלי לחדש ולגוון בסוגי מרק גרם לי עד עתה אכזבה מיותרת. הפעם החלטתי שגם קהל יעד בודד מצדיק את המשימה. התחלתי לאסוף את המרכיבים שאינם בהכרח ברשימת הקניות שלי. דלעת הפסקתי לקנות כשהילדים סיימו לפני 22 שנה לערך לפלוט עלי את מרק התינוקות המרוסק בבלנדר ובטטה אני קונה רק לעיתים. לא כל התבלינים שהוזכרו במתכון היו במגרת התבלינים וגם אותם דאגתי לקנות.

היום הגדול הגיע. (אתמול)  הצצתי בפעם האחרונה במתכון שנראה ארוך עמוס מרכיבים ומייגע. רציתי לקבל כיוון כללי . מהר מאוד הבנתי שכל מה שיכנס או יצא מסיר המרק הזה יהיה בסופו של דבר תוצר נפלא. כך הרגשתי וכך עשיתי. פניתי לאלתר את המרק הכתום של טל.

 

המרכיבים:

קוביות בצל גדול

3 שיני שום קצוצות

כף מלח גס. 

 כוס עדשים כתומות

קוביות משלושה גזרים

250 גרם רצועות דלעת קלופה  

טבעות משתי בטטות גדולות. 

כפית כמון

2 כפיות כורכום

כף אבקת מרק בצל. 

שמן לטיגון קל. 

כפית פלפל גרוס. 

 

אופן ההכנה :

קצצתי את הבצל ואידיתי עם כף מלח גס על להבה נמוכה.

הוספתי את שיני השום ומעט שמן והמשכתי לאדות.

קלפתי את כל הירקות וקצצתי לגודל הנדרש כדי שיתבשלו בזמן יחסית קצר.

הכנסתי לסיר והקפצתי 1-2 דקות עם הבצל והשום. 

הוספתי כמות מים רותחים שכיסתה את הירקות וקצת יותר. (אני לא מודדת כמויות באף תבשיל)

ניקיתי את העדשים האדומות והוספתי לסיר. הבאתי לרתיחה.

הוספתי את כל התבלינים והמשכתי לבשל למעלה מחצי שעה עד שיתרכך. 

הוספתי מעט מים רותחים כדי למנוע מצב של סמיכות יתר ובשלתי דקות נוספות. 

לאחר שכיביתי את הלהבה טחנתי את כל תכולת הסיר במערבל ידני. 

המרק הפך למרקם קטיפתי מושלים (ללא שמנת כמובן)

סמתי ישירות לטל... " המשימה הולשמה"! 

ניחוחות המרק וטעמו המופלא שהריצו אותו מהמשרד העניקו לי את השבחים... 


חורף חמים לכולנו ובתאבון.

 

 

אבל רגע... אל תפרדו ממני בטרם...

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי http://www.facebook.com/career.shift?sk=wall

 
אשמח ואודה לכל תגובה בבלוג, לכל לחיצה על: אהבתי ועל: 

שלכם תפו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת