55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

פסוליה מרק שעועית

בס"ד

 

בימי החורף הקרים אין יותר טוב ממרק חם לחמם את העצמות, אבל מה לעשות שיש אנשים שלא מוכנים להסתפק בהם רק בחורף ורוצים לאכול אותם בכל השנה.

קחו למשל את מרק השעועית שהבאתי לכם, אצל חמותי בכל יום שישי בצהרים הוא מופיע דרך קבע ואבוי אם שכחה או ש"התעצלה" שישי אחד ולא עשתה.

בעלי עד היום נוהג ללכת אל הוריו בשישי בצהרים בשביל צלחת מהמרק הזה, לא משנה שבבית מחכה לו אוכל או שלמרבה הפלא הפתעתי אותו והכנתי במיוחד בשבילו את המרק, קודם כל זה יהיה לעבור אצל הוריו אפילו אם זה רק בשביל טעימה.

מה אפשר לומר הרגלים ומנהגים לא ניתן לשנות. וגם ילדי התרגלו ואוהבים אותו למרות שלא באותה צורה כמוהו.

אזי, לאור המצב שנוצר, המרק הזה מככב אצלי הרבה בליווי אורז לבן.

מס' הערות:

1.את השעועית אני משרה לילה,מסננת ומרתיחה רתיחה של 5-10 דקות להוצאת כל הגזים (בדוק)

2.בדר"כ אני משרה קילו ועושה את כל התהליך של רתיחה,מסננת ומחלקת למנות במקפיא,ככה תמיד יש לי מוכן.

3.הרבה פעמים אני מכינה אותו פרווה ללא בשר, אבל אפשר וכדאי להכניס בשר ועצמות למרק, מעשיר אותו מאוד.

4.היום יש שקית שעועית לבנה מבושלת של סנפרוסט שמקלה מאוד על העבודה.לי יש תמיד אחת בבית בנוסף לשעועית היבשה.

5.את השעועית יבשה מבשלים בסיר לחץ שעה. במידה ומוסיפים בשר/עצמות מוסיפים עוד חצי שעה לבישול.

 

המצרכים:

1 בצל גדול קצוץ דק

800 גרם שעועית לבנה (1 שקית של סנפרוסט)

3 שיני שום קצוצות/כתושות

מלח,פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפות רסק עגבניות

מים

 

אופן ההכנה:

- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד לשקיפות'מוסיפים את השום הקצוץ   ומטגנים מספר שניות.

- מוסיפים את שקית השעועית,רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים.

- מוסיפים את המים עד שיכסו בס"מ מעל השעועית.

- מביאים לרתיחה,מנמיכים ומבשלים שעה.

- מגישים עם אורז לבן.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת