88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אוזני פיל

אוזני פיל

 

אוזני פיל

בצק עלים מעט חמאה וסוכר, זה כל הסיפור,

 

 

 

 

 

עוגיות שאישית אני מאוד אוהבת, והכי הכי הן טובות כשמכינים אותן  בבית בקלי קלות.. ועיקר הסכנה הוא בנשנוש יתר. אז תכינו סולם ושימו את הצנצנת הכי גבוה שאפשר, ואולי תתעצלו להוריד אותה  ולא תאכלו כל כך הרבה....

לא התאפקתי והכנתי אותן  הערב.

חבילה בצק עלים  מרודד, איכותי, במשקל 1 ק"ג.  לחלק ל שניים. רצוי על בסיס חמאה. יותר יקר אבל יותר שווה.

אם יש חבילות שמורכבות מ- שתי חבילות של 500 גר'   עדיף, (אבל זה לא סיפור לקפל לחצי כשמופשר וזהו)

להפשיר הבצק במקרר כ- שש שעות לפחות. אחרת יקרע וישבר.

חומרים:

500 גר' גר' בצק עלים איכותי, (1/2 ח')                                  

1 כוס סוכר

20 גר' חמאה מומסת. (במיקרו).

לחמם תנור ל 200 מעלות טורבו.

אופן הכנה:

לפתוח את הבצק המופשר.  לפזר מעליו מחצית כוס סוכר. לרדד היטב שהסוכר יצמד לבצק.

למרוח 20 גר' חמאה מומסת,  בעזרת מברשת אפיה, ובחבטות קלות של המברשת בבצק. לא לדאוג מהסוכר שנדבק, הכל מסתדר יפה בפה...

לפזר מחצית שניה של הסוכר, לעבור עם המערוך ותוך כדי כך להאריך אותו ולהרחיב אותו .ל- 40 על 30 ס"מ לערך

לסמן קו אמצע   לאורך הבצק, ( לא לחתוך), ולגלגל את הבצק מהחוץ לכיוון האמצע ,

 

 

מקפלים משני הצדדים לקו אמצע דמיוני, (כמו ספר תורה)

מהדקים מעט את הבצק לכל אורכו,

לשמירת הצורה בעת החיתוך 

 

 

 

 

 

 

לפרוס נייר אפיה בתבנית שטוחה, לחתוך את הבצק המגולגל  לפרוסות ברוחב 1/2 ס"מ,

להניח על התבנית בשכיבה, וברווחים קטנים. לאפות עד שמזהיב יפה .

 

 

לחזור על התהליך עם מחצית שניה של הבצק.

מי שלא אוהב אותן שיצביע!

 

 

 

המלצהכדאי לשמור בכספת, או להציב שומר...

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת