00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

כמה זה המון?

האמרה הידועה גורפת שקינמון מוסיף המון. אבל חשבתם פעם כמה זה "המון"?
עד לפני כשנה אם אחד הרכיבים במתכון היה קינמון, הרי הייתי מתבאסת ולרוב פוסלת על הסף את אותו המתכון, נפלא ומבטיח ככל שיהיה. ז"א גם קורט היה בשבילי "המון" .לעומת זאת בן זוגי משוגע על התבלין הזה משכבר הימים ואפילו את חליטת התה שלו הוא קונה בטעם קינמון. כלומר "המון" זה כמה שיותר.
מאז שפתחתי את הבלוג הטעם שלי כנראה השתבח (יחד עם הצניעות :-) ויחד עם אוכל חדש ומגוון פתאום התחלתי לחבב תבלינים כמו ציפורן, הל,אגוז מוסקט וגם חברם הטוב קינמון. כבר הכנתי כמה עוגות מתובלות (כמו זו , וגם זו) ועכשיו הקינמון כמעט הפך לחברי הטוב. אז לפני שבועיים ראיתי מתכון של עוגיות עם 2 כפיות! קינמון ופתאום נורא התחשק לי להכין דווקא אותן ,במיוחד בגלל שצריך לזלף אותם וכל מה שחדש לי קורא לי בקול חזק מאוד:-)
להוריד מהמשואה את הצבע המזעזע שמתקבל בגלל הקינמון ואגוזי הפקאן הטחונים שבתוכן(שבסוף מוסווה היטב עם אבקת סוכר), העוגיות פשוט מעולות! פריכות וטעימות, נמסות בפה כמו שצריך ומאוד-מאוד ארומטיות. כי הקינמון כאמור מוסיף המון. וכמה זה המון? תחליטו אתם! לי נשאר טעם של עוד...

 

 

 

*מתכון של נעמה רן מתוך המגזין "שף"*

 

עוגיות קינמון ופקאן

הרכיבים(לכ-35 יחידות):
200 גרם חמאה, רכה
1/2 כוס(100 גרם)סוכר חום
1/8 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות גדושות קינמון טחון
1 ביצה בגודל L
3/4 כוס(75 גרם) אגוזי פקאן טחונים
1+1/4(175 גרם) קמח
לעיטור:
6+1/2 כפות(50 גרם) אבקת סוכר
1 כפית קינמון טחון

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תור בנייר אפיה.
שמים את החמאה והסוכר בקערת מעבד המזון ומעבדים לקרם חלק.
מוסיפים את המלח, הקינמון, הביצה והאגוזים הטחונים ומעבדים לעיסה אחידה.
מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מעבירים את העיסה לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים על נייר האפיה שבלולים (או כל צורה אחרת) במרקח של 2 ס"מ זה מזה.
אופים כ-12 דקות עד שתחתית ושולי העוגיות מזהיבים.
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
מערבבים את אבקת הסוכר עם הקינמון ,זורים על העוגיות ומגישים.

*ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד שבועיים או בהקפאה עד חודשיים*

 

הערות לאחר המעשה:
מבלי לשים לב הכנתי את העוגיות במיקסר ונראה לי שיצאה בסדר גמור
את הפקאנים טחנתי במעבד ידני(כזה שמתחבר לידית בלנדר) והוספתי חלק מהקמח והסוכר כדי לא לקבל מחית
זמן האפיה הוא כמובן המלצה וקנה מידה, בפועל כל אחד והתנור שלו
מומלץ לא לזלף עוגיות "שמנות" מדי אלא "שטוחות" יחסית, כדי שיאפו וייצאו פריכות באופן אחיד
יצאו לי כ-30 עוגיות כי לא את כולם הצלחתי לזלף בגודל אחיד(חוסר נסיון בתחום נתן את אותותיו), הכי יפים יצאו החישוקים, אבל כאמור ניתן לזלף בכל צורה שמתחשק ומתאפשר

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת