00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוף ממולא בבשר, אורז, פטריות וצנוברים

זהו מתכון שהכנתי לראש השנה, וזכה להצלחה, מתכון מאוד טעים שהכנתי שוב ושוב...

 

המצרכים:

 

1 עוף גדול שלם מנוקה היטב

למלית:

בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

1 כוס פטריות

1/2 חב' צנוברים

1 כוס אורז שטוף היטב

1 כוס מים

בהרט

פלפל שחור

כמון

צרור כוסברה וצרור שמיר קצוצים

 

לציפוי/ משרה:

3 כפות דבש

3 כפות שמן זית

2 כפות יין אדום

2 כפות מיץ תפוזים

פרוסות ג'ינג'ר קצוצה

פלפל

 

אופן ההכנה:

1. קולים צנוברים במחבת (חמה ללא שמן).

2. מחממים מחבת אחרת עם שמן, מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים פטריות ומטגנים. שומרים בצד.

3. מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה.מוסיפים הבשר הטחון, מפוררים עם כף תוך כדי טיגון, מטגנים עד שהבשר משנה צבעו.

מוסיפים מעט מים ומטגנים עוד כ-10 דקות.

4. מחממים מחבת עם קצת שמן, מוסיפים האורז והופכים עם כף עד שמכוסה כולו שמן, מוסיפים 1 כוס מים והתבלינים (למעט הכוסברה והשמיר) ומערבבים. סוגרים עם מכסה, מנמיכים האש ומבשלים עד שמוכן חלקית.

5. מערבבים את כל חומרי המלית (הבשר, האורז, הפטריות והצנוברים) יחד היטב ומוסיפים את הכוסברה והשמיר הקצוצים ומערבבים שוב.

6. ממלאים העוף וסוגרים העוף בתפירה. מהצד השני, איפה שהגרון שופכים לבפנים קצת מים חמים.

7. שמים העוף על תבנית אפייה (בצדדי העוף אפשר לשים תפוחי אדמה חתוכים).

8. מכסים העוף במשרה וצולים בתנור. מדי פעם הופכים ושופכים עוד מהמשרה על העוף.


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת