00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

פתיתים סאן

פתיתים ב-3 תיבולים שונים. 

 

מה מכינים:

חבילת פתיתים של אוסם (500 גרם /800מ"ל)

4 כפות שמן ( אני מערבב 2 שמן זית 2 שמן קנולה)

 

תערובת התיבול:

2 כפיות מלח בישול 

כפית כוסברה יבשה 

חצי כפית כמון

רבע כפית כורכום

רבע כפית פילפל שחור

 

אפשר להכין גם חצי כמות , מחצי חבילת פתיתים אפויים (250 גרם/400 מ"ל), ואז מחלקים את כל כמויות התיבול בחצי.

 

 

 

שלבי ההכנה: 

1) מכינים את תערובת התבלינים 

2)מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הפתיתים כ-2 דקות תוך ערבוב

3) מוסיפים 800 מיליליטר מים רותחים ( 4 כוסות), מוסיפים את תערובת התבלינים 

    מערבבים , יש לבשל סה"כ  6 דקות . מכסים את הסיר חלקית, למשך כ- 3 דקות

4) מערבבים , מוסיפים מעט מים אם צריך ( לרוב צריך בערך 50 מיליליטר) ומכסים ל- 3 הדקות הנותרותץ

5) מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד כ-6 דקות .

 

 

תערובות תיבול אלטרנטיביות:

לשימוש בשלב 3 במקום תערובת התיבול שלמעלה

 

תערובת תיבול קלאסי ומהיר:

2 כפיות מלח

2 כפיות אבקת מרק עוף

חצי כפית פלפל שחור

 

תיבול אדום :

2 כפיות מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

כפית אבקת שום גבישי

שמינית כפית פפריקה חריפה

רבע כפית כורכום

בתיבול זה יש עוד שינוי : בשלב 2 - מטגנים בצל אחד קצוץ עד שמזהיב,

מוסיפים עגבניה קצוצה לחתיכות קטנות , מטגנים ורק אז מכניסים את הפתיתים.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת