88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת אוראו חגיגית ומיוחדת

עוגת אוראו חגיגית ומיוחדת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוגת פינוק אמיתית. אפשר להכין מראש ולשמור בהקפאה . כשעתיים לפני ההגשה להוציא למקרר.

פשוטה להכנה ללא אפיה, בארבעה שלבים בלבד.

יפה בתוצאה, גלידתית משהו, וטעימה משו משו.

את המתכון קיבלתי באי.מייל, מ"על השולחן", ניסיתי, ונכבשתי.

*במרכולים יש עוגיות אוראו סנדוויץ במיליות וטעמים שונים. שוקולד לבן, שוקולד חלב, ומילית בטעם וניל. וכך גם הציפויים, שוקולד לבן, ושוקולד חלב. העוגיות האלה יקרות אש. ומכיוון שבמתכון המקורי לא צויין באיזה טעם עוגיות בדיוק להשתמש, אתן את המתכון כפי שאני בחרתי והכנתי, וכולם אהבו מאוד. טעמי השוקולד!!!

*על כל אריזה מבחוץ, יש תמונה של העוגיות כפי שהן בפנים, תבדקו ואל תתבלבלו.

 *הכנתי בתבנית עגולה מס' 24 מרופדת בנייר אפיה, והיתה מלאה עד הקצה. (במקור ציינו תבנית עגולה מס' 22, שנראתה לי קטנה מלהכיל את כל החומרים.)אפשר להשתמש ברינג.  את הכמות לבסיס הגדלתי מעט, כל השאר כמו במתכון המקורי.

1.לבסיס:

50 גר' חמאה קרה,

20 עוגיות אוראו סנדוויץ במילית שוקולד.

הכנה:

מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומניחים בה רינג, או תבנית עגולה מס'   24 מרופדת בנייר אפיה רק בתחתית. אין צורך לשמן.

טוחנים יחד את העוגיות והחמאה לפירורים גסים, מפזרים על נייר האפיה שבתבנית, מהדקים עם היד. שומרים במקפיא, עד לסיום השלב השני .

2. לקרם מסקרפונה ועוגיות:

10עוגיות אוראו סנדוויץ במילית שוקולד  ומצופות שוקולד (העוגיות חומות)+50 גר' שוקולד מריר.

לרסק יחד לפירורים דקים, לשמור בינתיים במקרר.

250 גר' מסקרפונה,

1 מיכל שמנת מתוקה 38%,

כפית אבקת קפה נמס(לא מגורען),

1 כפית תמצית וניל,

150 גר' (3/4) כוס סוכר.

הכנה:

להקציף יחד מסקרפונה+שמנת מתוקה+סוכר+סוכר וניל+נס קפה  לקצף יציב. להוסיף בתנועות קיפול את פירורי השוקולד והעוגיות שבמקרר. לצקת על התחתית ולישר . לשמור שעה במקפיא.

3. גנאש

60 גר' שוקולד מריר,

60 מל' שמנת מתוקה. (1/4 כוס).

הכנה:

בכוס זכוכית, להביא שמנת מתוקה לידי רתיחה, (אפשר במיקרו), להוציא ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות. להשהות מס'  דקות, לערבב להמסה מלאה ללא גושים. לקרר לטמפרטורת החדר.  לצקת על העוגה ולמרוח. להחזיר למקפיא ל-15 דקות.

4. לקישוט:

 3/4 מיכל שמנת מתוקה 38% + 1 כף סוכר, 

לפיזור מעל- 2 עוגיות אוראו מצופות שוקולד חתוכות לרבעים.

הכנה:

להקציף יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. למרוח על הגנאש.

לפזר מלמעלה 2 עוגיות אוראו מצופות שוקולד,  חתוכות לרבעים.

להקפיא מכוסה.

הנחתי על התבנית  גליון נייר אפיה, והקפתי בגומי. 

הפעמון תופס המון מקום,

**העוגה במיטבה, כשהיא קרה מאוד, ואחרי הקפאה.

***אפשר לשחק עם הכמויות של עוגיות אוראו לסוגיהן השונים, להוספת צבעוניות וטעמים.

 להלן אביא וריאציות שונות לקישוט העוגה,

שהכנתי בתבנית 26 והגדלתי כמויות ביחס המתאים.

אפשר כך ואפשר כך

ואפשר סתם למרוח את הקצפת מלמעלה להחליק ולפזר עוגיות.

 

 

 

 

או לגרד שוקולד מריר, כיד היצירתית שלכן/ם

 

 

 

שבלולי קצפת ושוקולד מריר מגורר 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת