00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

קנלוני בטטות וגבינות

מישהו שקורא את הפוסטים האחרונים שלי או אפילו סתם מקשיב לתלונות הבלתי פוסקות שלי על מזג האוויר לאחרונה, עלול לחשוב בטעות שאני חיה בסיביר, או לכל הפחות בקנדה. ואולי באמת התגובה שלי לשבוע הגשם שעבר עלינו היא מעט קיצונית מדי, אבל כזו אני. הקור גורם לי להסתגר בבית, להתחפר מתחת לשמיכה, לשתות המון תה והמון קפה, ולחפש שלל דרכים להתחמם. עד היום, בתחום האוכל חיממו אותי בעיקר המרקים. הפעם השתדרגתי והכנתי קנלוני במילוי בטטות וגבינות ברוטב עגבניות. זה נראה לי כמו מאכל החורף האולטימיטיבי - מחמם, מנחם, מפנק. מסוג המאכלים שיכולים להפוך ערב חורפי מבאס, של קור וגשם שדופק על החלון, לערב חורפי נעים ומושלם. בשבילי זה עבד. אתם מוזמנים לנסות גם כן.

מרכיבים:

  • חבילת קנלוני
  • 2 בטטות בינוניות
  • 150 ג' ריקוטה פרסקה 9%
  • 150 ג' גבינה בולגרית 5%
  • 80 ג' גבינה עיראקית של חוות הבאפלו 4%, מגוררת
  • מספר גבעולי טימין
  • מעט אגוז מוסקט טרי מגורר
  • כף שמן זית

לרוטב העגבניות:

  • בצל אחד גדול
  • 2 עגבניות מגוררות (בלי הקליפה)
  • קופסת עגבניות משומרות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • הרבה אורגנו מיובש
  • 2 כוסות מים

הכנה:

  1. מתחילים מבישול הבטטות: קולפים אותן, חותכים לחתיכות גסות ומבשלים במים עד שהן מתרככות מאוד. כשהן רכות, מועכים אותן לפירה ומניחים בצד להתקרר.
  2. בינתיים אפשר לחמם את התנור ל-180מעלות ולהכין את הרוטב: קוצצים את הבצל דק, מחממים 2 כפות שמן זית בסיר או במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. כשמזהיב, מוסיפים את העגבניות המגוררות, מטגנים עוד כדקה ואז מוסיפים את תכולת קופסת השימורים ואת המים ומתבלים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
  3. בזמן שהרוטב מתבשל מערבבים את הבטטה עם תערובת הגבינות. את הבולגרית פשוט שוברים פנימה, את הגבינה העיראקית מגררים ואת הריקוטה מועכים. מוסיפים טימין טרי ואגוז מוסקט וטועמים. אם צריך מלח - תוסיפו. אני לא הרגשתי צורך, הגבינות מלוחות מספיק.
  4. עכשיו לקטע המציק: ממלאים את הקנלוני ומניחים בתבנית. כן, אחד אחד. כן, זה מבאס, אבל יש דברים גרועים יותר (למשל, למלא עלי גפן). ובכל מקרה, ההשקעה משתלמת.
  5. כשהקנלוני ממולאים, שופכים מעליהם את רוטב העגבניות עד כיסוי ועוד טיפה. רוב הסיכויים שיישאר לכם רוטב, אבל זה לא נורא, נכון? תמיד יש מה לעשות עם רוטב עגבניות. 
  6. אופים 30-35 דקות.

הערות:

  1. הקנלוני - הפעם חרגתי ממנהגי והשתמשתי בקנלוני רגילים ולא מחיטה מלאה. הסיבה לכך כפולה: הסיבה הראשונה, היא שמאוד מאוד רציתי קנלוני עם בטטות וגבינות. מאוד. הסיבה השניה, היא שלא הצלחתי למצוא בשום מקום קנלוני מחיטה מלאה. אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות, אני יותר מאשמח לשמוע.
  2. הגבינות - תערובת הגבינות שהשתמשתי בה התגלתה כמוצלחת מאוד מאוד, אבל אל תתנו לזה לכבול אתכם. מה שחשוב זה להקפיד על תערובת שתכלול גם גבינה רכה כמו ריקוטה או אורדה, וגם גבינה מלוחה כמו בולגרית, פטה ודומיהן. עם הסוגים אפשר לשחק וגם הכמויות לא צריכות להיות מדויקות, תרגישו חופשי להשתמש בגבינות שאתם אוהבים והעיקר שהתערובת של המילוי תהיה טעימה. 
  3. התמונות - לא כל כך מוצלחות הפעם. לצערי המצלמה שבקה חיים באמצע ההכנה ונאלצתי להסתפק במצלמת האייפון. מתנצלת מראש.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת