00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עוגת לינצר

 

עוגת לינצר.

 הגשם כבר הגיע אלינו.

אין כמו פרוסת עוגה ביתית עם כוס תה חם בחורף  כשהגשם מטפטפף לו מבעד לחלון.

 

עוגה טעימה קשה להפסיק לנשנש אותה..

 מקור המתכון:נירה שויאר עם כמה שינויים קלים שלי.

השתמשתי בתבנית פאי מס' 26

 

מידת הכוס  240 סמ"ק(לפי הספר)

לחמם תנור בחום בינוני

 

חומרים:

 

2 1/2 כוסות קמח(350 גרם)

150 גרם שקדים טחונים  טבעיים ללא קליפה

3/4 כוס סוכר

3 חלמונים(מס' 1)

2 כפות ברנדי(לא היה לי-אני שמתי חלב קר)

קליפת לימון מגוררת

קורט מלח

300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות(במקור מרגרינה)

ריבה אדומה חלקה

 

הכנה:

להכניס את החומרים לקערת המיקסר ללוש מעט  בוו גיטרה עד שכל החומרים מתגבשים ונוצר בצק(אפשר ללוש ביד)

(ללוש  מעט, הבצק עדין)

"אוספים" את הבצק עוטפים ומכניסים למקרר בערך כשעה.

 

לקמח משטח עבודה ,לקחת 2/3 מהבצק  ולשטח אותו על תבנית משומנת כול הדפנות.

למרוח בנדיבות ריבה.

להכין מהבצק פסים של שתי וערב  ולהניח מעל הריבה.

למרוח חלמון ביצה על הפסים.

לאפות בחום בינוני כ35 -40 דקות עד שהבצק שחום מלמעלה.

לצנן את העוגה ורק אז לשחרר מהתבנית.

לחתוך כשהיא מתקררת.

מומלצת מאוד!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

44 תגובות

תגיות
תגובות אחרונות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת