00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

מאפינס בננה ושיבולת שועל שיסגרו לכם את הפינה

איזו פינה? ובכן, כל פינה. יו ניים איט. מה שיפה במאפינס האלה זה העובדה שהם מתוקים, מה שמיד שם אותם בקטגוריה של "מפנקים", אבל מצד שני יש בהם הרבה רכיבים בריאים, מה שעושה אותם ללא נוראים כל כך מבחינה תזונתית (למעט הסוכר). ושתי התכונות האלה יחד הופכות אותם לסוגרי הפינה האולטימיטיביים. אז אם אתם מאלה שמתים לאכול משהו בבוקר אבל חייבים לטוס לעבודה או ללימודים ויש לכם בדיוק שניה לחטוף משהו עם הקפה לפני שיוצאים מהבית, או שאתם מאלה שחוזרים מהעבודה בערב מורעבים ומוכנים לטרוף את המקרר כולו, או שאתם סתם מאלה שיש להם חשק למתוק עם הקפה של אחר הצהרים, המאפינס האלה יסגרו לכם את הפינה. מכינים בזריזות, שומרים במקרר עד 5 ימים, ובכל פעם שמתחשק לאכול אחד כזה - מחממים אותו לשלושים שניות במיקרו ומתפנקים.

המתכון המקורי מפה: http://www.oogio.net/banana_oat_muffins

מרכיבים (עבור 10 מאפינס):

  • 2 בננות גדולות
  • 100 ג' סוכר לבן (אפשר חום אם אתם מעדיפים)
  • 4 כפות שמן זית (כן, שמן זית. אבל אחד עדין. אם אתם חוששים, תחליפו בקנולה)
  • 5 כפות יוגורט לשתיה (אני השתמשתי ביוגורט תמרים של חוות רום שהשתלב נהדר)
  • ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח כוסמין מלא
  • חצי כוס שיבולת שועל מלאה (לא קוואקר מהיר הכנה)
  • כפית אבקת אפיה
  • אופציונלי: 50 ג' אגוזי מלך או 50 ג' שוקולד מריר

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מועכים את הבננות, כך שיישארו עדיין קצת גושים.
  3. מערבבים בקערה את השמן והסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה או מעט פירורית. 
  4. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה.
  5. מוסיפים את הבננות, הוניל והיוגורט ומערבבים.
  6. בקערה אחרת, מערבבים את הקמח ואבקת האפיה. טורפים קצת "על ריק" כדי לאוורר ולנפות גושים (כמובן שאם יש לכם נפה אתם מוזמנים לנפות את הקמח) ואז מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים.
  7. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות. אם רוצים להוסיף שוקולד או אגוזים, מוסיפים עכשיו.
  8. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת ואופים 15-20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים ומצננים על רשת.
  9. עכשיו לבאסה: בדרך כלל הייתי אומרת לבדוק אם המאפינס מוכנים באמצעות מבחן הקיסם. הבעיה היא שהמבחן הזה לא עובד במאפינס האלה, כי בגלל הבננה הקיסם יוצא רטוב גם כשהמאפינס מוכנים. אז לא להתרגש מזה. פשוט תאפו רבע שעה, תנו למאפינס להזהיב, ויהיה בסדר (כמובן שאם אתם יודעים שהתנור שלכם מזייף לכיוון זה או אחר אז הכלל לא תופס). אם אתם חוששים, תבצעו את מבחן הקיסם אחרי שהמאפינס מצטננים מעט. בשלב הזה, אם אתם רואים שהקיסם יוצא רטוב - אפשר להחזיר לאפיה נוספת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת