88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

אבני חן בירושלים - ובייגלה ירושלמי

 
הצטרפתי לסיור שאירגנו שתי החברות הבלוגריות שלנו: פנינה קדם  ומגי - אבני חן בירושלים.

בהתחלה הן קבעו את היום באמצע השבוע, לצערי, אמצע השבוע בוטל בגלל שלא כולם יכלו להשתתף, וקבעו את זה ליום שישי, אממה, אני? ביום שישי? לצאת מהבית, לא היה ולא נברא.

אבל אחרי שסיפרתי לזוגי שיחיה, הוא דירבן אותי כן ללכת, מה כבר יכול להיות, תתארגני, אני סומך עליך ותלכי לסיור. ואכן, כך עשיתי, התעוררתי ביום שישי בשעה 4:30 לפנות בוקר, הלו, זו אני? אפילו אני לא האמנתי לעצמי. סירי האוכל הועמדו על הגז, הקובה והחמין, הכל הוכן.  

זו היתה הזדמנות נפלאה להפגש עם פנינה, חברה משכבר הימים שמזמן לא נפגשנו וגם הזדמנות להכיר את מגי המקסימה. זה כיף שנפגשים עם חברים וירטואליים. גם הבלוגרית עירית Yירית מהבלוג תמונות באותיות היתה והיה כיף לפגוש אותה, היו חברים נוספים. 

נפגשנו בכניסה לשוק מחנה יהודה, שם חיכו לנו כבר פנינה ומגי ועוד כמה חברים. 

תכירו גם את איריס שרף-ריינהרץ, היא תלווה אותנו בסיור תדריך ותספר לנו סיפורים, לאיריס יש עסק שנקרא: אמחיה, סיפורים ויין, אהבתי את הידע שהפגינה, היא גם מכירה הרבה ירושלמים והיא בכלל לא ירושלמית, אבל בעקבות האהבה היא כבר שנים רבות בירושלים והיא כמו שאנחנו אומרים, ירושלמית עסלית. אהבתי את ההדרכה והסיפורים שלה.

התחלנו את הסיור בשוק, ישר לתוך חנות הגבינות המפורסמת של באשר, איזה גבינות, קבלנו טעימות והסברים, היה טעים

אלה רק חלק מהגבינות

  

ועוד גבינות

 

 

וקצת לחמים

                                       

לאחר שטעמנו, שמענו, קנינו כמובן, המשכנו לסיור בשוק, מגי ופנינה ערכו קניות ואנחנו סיירנו 

כאן השוק העיראקי, כאן גם ממוקמת מסעדת "עזורה" המפורסמת

שימו לב לשלט 

באלה הסירים ובאלה הפתיליות מבשלים בעזורה

ואדון עזורה בכבודו ובעצמו, מסביר לאחד החברים ששאל אותו, כמה קל להכין מרק תימני

ולאחר מכן, מנוחה קצרה והקשבה לאיריס, מספרת לנו סיפורים.

 

זהו, סיימנו את הסיור מכאן ממשיכים לביתה של פנינה. על השולחן לחמניות טריות שיצאו מהתנור, ביחד עם ריבות שרוקח שמעון, בעלה של פנינה, טעים, ברור שטעים, בהמשך אני חופרת לשמעון לקבל ממנו טיפים להכנת ריבות. 

 

 

טוב הגענו לביתה כדי לבשל ביחד, כולם יבשלו ויאפו הכל, כמו שאומרים, כולם יעשו הכל. מגי ופנינה הכינו רשימת מתכונים מודפסת וחילקו אותנו לקבוצות של שלושה חברים, כל קבוצה קבלה תפקיד: להכין עלי גפן, קובה, מרק ארטישוק ירושלמי, בייגלה, מעמולים, סופריטו, בייגלה ירושלמי, סלטים ועוד

 

 מתחילים עם ההכנות: הקבב התערבב והוכן

 

 עלי הגפן, המילוי ומגי מסבירה איך לגלגל

 

 ובצד השני, פנינה מסבירה על הקובה, על העיסה והמילוי וגם מדגימה 

 

העיסה והמילוי של הקובה - בשר טחון עם מעט שומן כבש - מוכנים לגלגול

 

והכנת הבייגלה - אתם רואים את הגלוטן? מסבירה מגי האשפית גם בבצקים, לאחר הלישה המוצלחת של הבצק

 

ומגי ממשיכה ומדגמנת הכנת בייגלה, ככה זה בא לה בטבעי

  

ופנינה מדגימה בצק מעמולים ואת הכלי שבו אנחנו מכינים את המעמולים שהביאה ממרוקו. פנינה למי שלא יודע, גם מורת דרך ומתמחה במיוחד בטיולים למרוקו, אז מי שמעוניין, יכול לקבל פרטים בבלוג שלה.

 

אבל רגע, לא הראיתי לכם את התנורים והסירים של פנינה. שלא תטעו, אלה בנוסף לתנור וסירים נורמליים שיש לה במטבח

 

זהו, הגיע הרגע החשוב - לאכול את מה שהכנו - הבייגלה, אוי זה כל כך טעים - תודה מגי

בסירים הגדולים הקובה והמרק 

הקבבים, ועלי הגפן 

      

המג'דרה וכמובן הסלטים                                                                     
 
ומקנחים, איך לא, במעמולים ובתה טעים בכוסות שהובאו כמובן ממרוקו




                     זהו, תם ונשלם, היה יום כיף מוצלח  לפנינה ולמגי על הארגון

                                                   

                                                        לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

67 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת