00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

לאבנה ביתית

היום אני רוצה לשתף אתכם בארוחת הבוקר הביתית שלנו, ולהראות לכם כמה פשוט וקל להתענג ביחד על מטעמים תוצרת בית!  

את הלאבנה והלחמניות הכנתי אני, את סלט הירקות והזיתים הכין החצי, והילדים כמובן גם תרמו את חלקם, ואכלו בהנאה 


מתכון הזיתים של החצי עדיין חסוי כך שלא אוכל לשתף אתכם, את סלט הירקות אני מאמינה שאתם כבר יודעים להכין לבד ואת מתכון הלחמניות כבר נתתי לכם (כאן תוכלו לראותו) אז כל מה שנותר לשיתוף הוא מתכון הלאבנה הנהדרת ועמו גם המלצה לשקית לאבנה אקולוגית שקיבלתי במיוחד להכנתו.



 

 

כגילוי נאות אספר לכם, כי את השקית הזו שלחה אלי בת דודתי היקרה אילנית שהקימה את "אילי" מוצרי בד אקולוגיים שימושיים העוזרים לשמור על איכות החיים ואיכות הסביבה.

היא מייצרת מגוון רחב של מוצרים למשפחה ולבית: שקיות בד אקולוגיות למיניהן, מגוון שקי כביסה, כיסויים, שקיות אוכל, שקיות לחם, משחקים ועוד…. 

ובכן כפי ששמתם לב השקית הזו היא גם בעלת אפשרות הזלפה מה שמקל עוד יותר את העבודה, אך גם אם אין לכם את השקית הנהדרת הזו, ניתן להשתמש בבד כותנה ישן או בחיתול של פעם, והתוצאות יהיו נהדרות וטעימות באותה מידה 


ובכן זהו זה הגענו לעיקר והוא רשימת המצרכים להכנת הלאבנה:


  • 1.5 ליטר יוגורט טבעי 4.5%

  • 200 מל` (1 גביע) שמנת חמוצה

  • 2 כפות מלח

 


 וכך מכינים :

                     מערבבים בקערה את היוגורט, השמנת החמוצה והמלח                           

 

 

 

מעבירים את התערובת אל השקית ותולים מעל הכיור לניגור הנוזלים         

למי שאין שקית יכול לפרוס בד כותנה (או חיתול) מעל קערה עמוקה לשפוך את תערובת היוגורט אל תוך הבד ולקשור היטב בחוט. 

 

 

כעת המתינו בסבלנות... בין 12 ל- 24 שעות. 
 ניתן להשאיר את השקית בחוץ כל הלילה, אך אם אתם לא רגועים, ניתן להכניס את השקית אל קערית עמוקה שיהיה מקום למים להתנקז, ולהכניס למקרר.

 

וכל מה שנותר הוא להכניס לקופסאות, ולצורך כך ישנן שתי אפשרויות:

אפשרות ראשונה היא בכדורים השמורים בצנצנת סגורה הרמטי עם שמן זית טוב ותיבול של טימין, שום ומעט צ`ילי גרוס או כמובן כל תיבול אחר שאתם אוהבים.

 

 

 

 

אפשרות שניה היא לשפוך את הלאבנה לקופסא אטומה ולזלף מעט שמן זית וזעתר מלמעלה 

 

 

 

 

עכשיו גשו מייד לכבס את השקית/החיתול בו השתמשתם כי תוך יומיים שלושה מקסימום תצטרכו להכין עוד....

 

וכדי שלא תשכחו, הנה תקציר התהליך....

 


 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת