00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

קיגל ירושלמי

סבתי נולדה בירושליים, אז הנושא סגור!!!!
הקיגל הכי טעים.

 

 

 

מה מכינים:

400 גרם אטריות דקות ( הכי טוב מספר 210 אבל הכל הולך)

חצי כף מלח גס

 

   לקרמל:

   שליש כוס שמן

   חצי כוס סוכר(להשחמה)  100 מ"ל

 

         לרביכה:

         3 כפות שמן

         2 כפות קמח

 

3 ביצים

חצי כפית פלפל שחור 

כף מלח גס

אופציונלי - 3 כפות סוכר גדושות

שמן לשימון התבנית

 

שלבי ההכנה:

שלב ראשון - מכינים את האטריות במים עם חצי כף  מלח, עד שהן מתרככות, אך לא יותר מידי,

                   מסננים ושוטפים במי ברז.

                   מעבירים לקערה שבה נכין את התערובת .

שלב שני - שלב הקרמל, מחממים במחבת שליש כוס שמן ואת הסוכר לשחמה,

                 ערבב כל הזמן בכדי שלא ישרף.

                 כשהסוכר בצבע הנכון , יש לנו קרמל.

                 יוצקים את הקרמל עם השמן על האטריות נהנים מהרעש שנוצר ומערבבים היטב.

שלב שלישי -  שלב הרביכה, באותה מחבת מחממים 3 כפות שמן עם 2 כפות קמח.

                    מטגנים בבחישה עד שנוצרת רביכה בצבע חום כהה. 

                    שוב יש לשמור ולערבב כל הזמן בכדי שלא ישרף.

                    יוצקים את הרביכה על האטריות ומערבבים.

שלב רביעי - טורפים את הביצים,  מוסיפים לאטריות ומערבבים.

שלב חמישי - מוסיפים חצי כפית פלפל שחור כף מלח גס ומערבבים. חשוב מאוד לערבב בשלב זה מאוד    

                   בעדינות ולא באגרסיביות.

                   אם רוצים קיגל יותר חריף יש לשים כפית פלפל שחור במקום חצי כפית.

                    האמת שבמתכון המקורי זה אמור להיות כפית, שיניתי בגלל הילדים...... 

                    בשלב זה אפשר להוסיף גם עוד 3 כפות סוכר גדושות.

שלב שישי - משמנים היטב סיר שאפשר להכניס לתנור כולל בדפנות ומעבירים לתוכו את העיסה.

שלב שביעי - מטגנים על אש גבוהה עד שנוצרות בועות בצידי הקיגל, מנמיכים את האש ומטגנים למשך חצי שעה .

שלב אחרון - מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לחום של מאה מעלות למשך הערב והלילה (כ-17 שעות)

 

קיצור דרך:  מכניסים את הסיר בשלב האחרון ל-2 עד 3 שעות בחום של 200 מעלות. אבל לכל קיצור דרך יש מחיר.....

 

אפשרויות נוספות:

זה המתכון המקורי, אבל 

אפשר להוסיף בשלב חמישי יחד עם 3 כפות הסוכר, חצי כפית קינמון ושלוש כפות צימוקים, מקבלים קיגל ירושלמי חריף מתוק שזה גיוון מעניין לפעמים.    

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת