00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו מיוחד

 

לפעמים אני ממש מרוצה מהמתכונים שאני מוצאת ברשת, ואת המתכון הזה מצאתי בבלוג יפיפה של יולה-לה פרלה תוך דפדוף אקראי לגמרי.
עצם העובדה שהסלט שתכף תכירו מכיל סלק טרי עושה אותו מיוחד בעיניי. ובריא כמובן! והאמת הייתי מסתפקת בכיף כבר ב"בריא וטעים", אבל על הסלט הזה אפשר להגיד הרבה יותר! הוא יפה, קל הכנה, משלב טעמים מעניינים ובנוסף לכול בריא וטעים .פשוט הכל בחבילה אחת צבעונית- באמת משהו מיוחד!
לנועזים שביניכם אשמח לתרגם מתכון של עוגת שוקולד עם סלק שמצאתי באותו פוסט! כי אני בינתיים מהססת :-)

 

 

*למתכן המקורי (ברוסית) ותמונות מרהיבות באמת לחצו כאן*

סלט סלק-גזר-אגס

הרכיבים (ל-2 מנות):
1 סלק קטן-בינוני
1גזר קטן
1 אגס בשל אך מוצק
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
3 כפות שמן
מלח ים , פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
להגשה:
זרעוני שומשום ופשתן שלמים לפי הטעם

 

ההכנה:
קולים במחבת יבשה את זרעוני השומשום והפשתן. שומרים בצד עד להגשה.
בקערה קטנה טורפים היטב בעזרת מזלג את מיץ הלימון התפוזים והשמן.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד.
קוליפם את הסלק, הגזר והאגס וחותכים לז'וליינים (מקלות) דקים ככל הניתן ומערבבים את כולם יחד.
יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים מעט.
מפזרים את הזרעונים הקלויים ומגישים מיד.

 

הערות:
המלצות מהפוסט המקורי:ניתן לשלב צנוברים וגרעיני חמניות, עלי נענע או תבלין אחר לפי הטעם. כמו כן, להגיש יחד עם גבינת פטה או עזים מפוררת מעל.
הלכתי לפי המתכון מילה במילה והיה פשוט נהדר-קצת חמוץ, קצת מתוק, ממש טעים! שמתי ככפית גדושה של הזרעונים, אבל זה כאמור "לפי הטעם".
מתביישת להודות, אבל מלח ים עוד לא קניתי לכן השתמשתי במלח שולחן רגיל, עד שלא טעמתי את ה"אמיתי" אפשר להגיד שיצא מצוין גם כן.
בגלל שהירקות חתוכים דק הם סופגים את טעמי הרוטב מהר מאוד ולדעתי אין צורך לתת לסלט לעמוד לספיגת טעמים.
הסלט הרבה יותר יפה במציאות מאשר בצילום שיצא לי (באסה!!! הערה לעצמי-לא לצלם כשמעונן ומחשיך!) ואני ממליצה לערבב את האגס פנימה כמה רגעים לפני ההגשה כדי לשמור על אפקט "3 הצבעים"
אני השתמשתי בשמן קנולה, אבל כל שמן בעל טעם ניטרלי יכול להתאים (חמניות, סויה וכו...)

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

שבת שקטה וחמימה לכולם!




הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת