11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פילפל אדום ממולא בטעם חמוץ מתוק בסגנון הונגרי

 

סיר לשבת לחג ולימי חול, משתבח מיום ליום וסופג טעמים, הפלפלים בשרניים ומתוקים. אפשר לערבב כמה סוגי פלפלים, ירוק, צהוב,כתום הפעם מלאתי רק אדומים. יאללה לעבודה...

;)ממולא שהוא ארוחה משביעה. הכל כבר בפנים, אורז בשר תוספות תבלינים, רוטב עשיר.  מנחם ומחמם בימי הקור.

דרושים:

14 פלפלים, לשטוף היטב לחתוך גבעולים/כובעים להוציא גרעינים, לסמן בסכין  חתך איקס קטן  בלמטה שלהם.   משם יכנסו נוזלי הרוטב למילית. לסדר בסיר בישול גדול רחב ועמוק דיו להכיל את הפלפלים והרוטב בביטחה, מבלי שיגלוש לנו על הכיריים.

 למילית:

11/3 כוס אורז פרסי לשטוף ולהשרות 10 דקות במים רותחים לסנן,

1 בצל ענק(2 בינוניים) לקצוץ דק,

1/2 ח' פטרוזיליה, רק עלים ,לקצוץ דק (הגבעולים שמורים לרוטב),

1 גזר בינוני לקצוץ דק,

1 ק"ג בשר בקר טחון,

1/2 קופסה (400גר') עגבניות מרוסקות,(השאר להקפיא או להוסיף לרוטב)

3-4 שיני שום קצוצות,

1/2 כף סוכר,

פלפל שחור טחון,

1/2 כפית קינמון,

מלח,

שמן לטיגון.

 

אופן הכנה:

בסיר שטוח לטגן את הבצל הקצוץ בשמן, כשמזהיב להוסיף את הבשר הטחון, לערבב עד שהבשר מאבד את צבעו האדום. לפורר מדי פעם,  להוסיף את האורז לערבב היטב  כמה פעמים, להוסיף את השום והגזר הקצוץ.

לכבות אש. להוסיף את  הפטרוזיליה הקצוצה.

להוסיף חצי קופסה עגבניות מרוסקות, סוכר, פלפל שחור, מלח, 1/2 כפית קינמון לערבב ולמלא את הפלפלים  שמסודרים בצפיפות בסיר הגדול כ- 3/4 מגובהם. האורז תופח בזמן הבישול והכל מתמלא יפה.

חומרים לרוטב:

2 בצלים גדולים קצוצים,

4 שיני שום קצוצות,

 הפלפל שהורדנו מהגבעולים לחתוך לרצועות,

גבעולי פטרוזיליה קצוצים, (ששמרנו בצד),

גבעול סלרי חתוך לפרוסות,

4 כפות  גדושות רסק עגבניות,

1 קופסה 800 גר' - עגבניות מרוסקות, 

2 כפות סוכר,

פלפל שחור טחון,

מלח,

1/3 כוס מיץ לימון טרי,

מים לדילול הרוטב (4-5 כוסות)

שמן לטיגון - קנולה

הכנת הרוטב

לטגן בצל ולהוסיף את השום הקצוץ, את חתיכות הפלפלים מהכובעים/גבעולים שהורדנו, להמשיך לטגן מס' דקות, להוסיף גבעולי פטרוזיליה  קצוצים גבעול סלרי פרוס, עגבניות מרוסקות,  4 כפות רסק עגבניות, לדלל במים עד קבלת רוטב סמיך בלבד. להמשיך לבשל ולערבב מדי פעם.

לתבל במלח, פלפל שחור וסוכר, להוסיף מיץ לימון טרי,  להמשיך לבשל כ- 15 דקות, מתקבל רוטב חמוץ /מתוק /חריף ממש טעים.  לתקן תיבול. הרוטב אמור להספיק לכסות  מעט את הפלפלים, כל זמן הבישול. אם יש צורך להוסיף מים רותחים. לבשל עוד כ- 5 דקות.

לשים צלחת גדולה חסינת חום על הפלפלים, ולצקת מהצד את הרוטב במצקת, שלא יצא המילוי. אם נשארה מילית להוסיף ביצה, ופירורי לחם, ולסדר כדורים ביד קלה, לסדר מעל הפלפלים לאחר שהרוטב רותח. לבשל על אש נמוכה. אפשר להוציא את הצלחת.

 מרגע הרתיחה לבשל  מכוסה חלקית 40 דקות.  לקראת סוף הבישול, לטעום לשפר תיבול. סוכר, מלח, פלפל, לימון, זה הזמן להוסיף אם צריך. הטעם צריך להיות מאוזן, ולפי טעמכם. לקרר בסיר, ולשמור מכוסה במקרר.

פלפלים ממולאים מעליהם כדורי בשר משארית המילית. מתבשלים יחד ברוטב

 

תמיד כדאי להכין יותר פלפלים, כדי שאפשר יהיה לצופף אותם בסיר. כך הם נשארים לעמוד ותומכים זה בזה. מקסימום, מה שישאר יכנס לסלט ירקות.

* את הפלפלים הממולאים אפשר להקפיא עם הרוטב, בקופסה סגורה, להפשיר במקרר, ולחמם מתי שבא לכם, במיקרו.

 

*את כל עבודת הקיצוץ אני מבצעת במג'ימיקס, יופי של עוזר במטבח שלי, ממש מקל על החיים.

כמובן שאפשר גם ידנית, גם אני עשיתי זאת פעם, ובודאי הסבות של:P.

 מי שאוהב לטבול שידאג בעוד מועד להכין בגט טרי, חלה, לחם טוב, כל מה שסופג, בהונגריה זה הולך עם מחית תפוחי אדמה, (אני חושבת שזה מיותר), מחר דיאטה...

יאמי...עוד היום יצא משלוח...וליקקו את המזלגות....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת