66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

פסטייה: הגירסה שלי

פסטייה היא השילוב של כל מה שאני אוהבת באוכל:

זוהי מנה המורכבת מעוף (חזה או פרגיות) ובצק פילו, מוגשת באופן חגיגי ובעלת טעם מתקתק. אני חושבת שזו גולת הכותרת של המטבח המרוקאי שלנו, ביחד עם הקוסקוס כמובן.

ואתם בטח מכירים את הבדיחה השחוקה, איך מתחיל מתכון מרוקאי?

"קודם כל- תרגעי!"

אז בשלווה וברוגע נתחיל עם בצק הפילו, אותו צריך להוציא מהמקפיא ולשמור במקרר כ- 12 שעות מראש.

 

חומרי המילוי:

2 כפות שמן

בצל קצוץ

קילו פרגיות

1/2 כפית זנגביל

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן

100 גרם שקדים קצוצים

צרור כוסברה

1 כף סוכר

1 כוס יין מתוק

1 ביצה

מלח

 

מטגנים בשתי כפות השמן את הבצל הקצוץ, ולאחר הזהבה מוסיפים את הפרגיות (לאחר שקצצנו אותן)

 

 מתבלים בתבלינים האלו:

(פרסומת סמויה לארגון מחדש שעשיתי במגירת התבלינים- סחטיקה עלי!)

ואחר כך מוסיפים את כוס היין המתוק וכן את השקדים, הסוכר והכוסברה ומבשלים כ- 15 דקות

נותנים לכל העסק הזה מעט להתקרר לפני שנכנסת פנימה הביצה הטרופה

לערבב אותה היטב עם הפרגיות.

הכנת המנה:

ניתן להשתמש בתבנית עגולה גדולה. אני בחרתי להכין מנות אישיות ולכן השתמשתי ב- 4 כלים בגודל של 15X15 ס"מ כל אחד:

משמנים את הכלים.

לוקחים עלה פילו ומקפלים אותו ל- 2. מניחים אותו על הכלי. העלה צריך להיות גדול מהכלי.

מורחים במעט שמן

מניחים מעל העלה 1/4 מכמות הפרגיות המבושלות

עכשיו מקפלים את השוליים של עלה הפילו  מכל הכיוונים מעל הפרגיות

והופכים את כל החבילה, כך שכל הקיפולים יהיו בחלק התחתון

משמנים את הבצק במעט שמן. מכינים באופן הזה את כל שאר הפסטיות

אופים ב 200 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה

להגשה: מפזרים אבקת סוכר וקינמון

(ולמי שמתעניין: הצלחת היא מתוך אוסף הצלחות של Brambly Hedge. על האוסף ניתן לקרוא כאן. זו היתה הרשומה הראשונה שלי בבלוג!). 

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת