77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ריבת אתרוגים

 

המתכון מופיע גם בספר המתכונים שלי באתר foodsdictionary - תציצו גם בערכים התזונתיים 

בזמן האחרון לא צריך לשכנע אותי להכין ריבה, יש לי מוזה כזו שבא לי לנסות להכין ריבה מכל דבר. תסכימו אתי שאין ריבה טעימה ושווה יותר מריבה שמכינים בבית.

לפני כמה ימים הייתי בשוק מחנה יהודה בירושלים, פתאום ראיתי באחד הדוכנים ארגז של אתרוגים ירוקים ויפים ולידו מודעה בערך בגודל של הארגז: אתרוגים לריבה, קילו ב-10 שקלים. כמובן שקניתי, בשבילי זה היה אתגר להכין ריבת אתרוגים, אני אפילו לא ידעתי איך נראים אתרוגים מבפנים, כי מעולם לא יצא לי לקלף אתרוג. בקיצור, לא חשבתי הרבה, העמסתי לי איזה 8 אתרוגים.

יפים נכון?

לומר את האמת, צריך סבלנות והרבה, כי הכנת האתרוגים אורכת כמעט 3 ימים מהסיבה שהאתרוגים מרירים מאוד ויש צורך להשרות אותם במשך 3 ימים ולהחליף את המים פעמיים ביום.

למי שיש סבלנות להכין ריבת אתרוגים, המאמץ שווה.

מצרכים:

  1. 6-7 אתרוגים יפים
  2. 5 כוסות סוכר
  3. מיץ מלימון אחד
  4. מעט קינמון לטעם – מי שלא אוהב את הטעם יכול לוותר

הכנה:

לחצות את האתרוגים ולהשרות בקערה עם מים. במשך שלושה ימים להחליף את המים פעמיים ביום.

ביום הרביעי, לקחת את האתרוגים, לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות, לא לזרוק את הגרעינים, להכניס אותם לתוך שקית גזה לסגור היטב כי זה הולך להכנס לתוך הסיר להרתחה עם הקוביות, הזרעים מפרישים בהרתחה מן חומר כמו ג`ל, זה כנראה מה שנותן את המרקם לריבה.

  

להכניס לסיר מתאים, לכסות במים, להביא לרתיחה, שימו לב לשקית הגזה כשבתוכה הזרעים. את השקית סגרתי עם תופסן כחול. לשפוך את המים, להעזר במסננת, לחזור על הפעולה 3 פעמים נוספות

  

להחזיר שוב לסיר, לכסות במים, להרתיח, כשרותח, להנמיך את האש, לשפוך מעל את הסוכר, לערבב כל הזמן ולבשל עד לקבלת מרקם סמיך, להוסיף את הקינמון ולאחר מכן את המיץ לימון, להמשיך לבשל עוד 10 דקות, לכבות ולקרר

ככה זה נראה לאחר הבישול


                                                          לקרר, להכניס לצנצנות מתאימות, לשמור בקירור

 

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

51 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת