11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוף שלם צלוי בתנור

 

 

עוף שלם בתנור 

 

חומרים:

קונים עוף שלם גדול- הכי משתלם כשבמבצע  9.90 ש"ח לק"ג

מנקים היטב מנוצות על ידי טבילה במים רותחים מס' דקות.  מנקים ושוטפים גם את חלל הבטן.

מכינים משרה למריחת העוף

1/4 כוס שמן קנולה

1/3כוס רוטב סויה,

1/3 כוס רכז רימונים איכותי

1/3 כוס סילאן או דבש

2 כפות מיץ לימון טרי

פלפל שחור גרוס

מעט מלח,

***

1 בצל בינוני לבטן העוף,

חוט לקשירת הרגליים לשמירה על הצורה,

אופן הכנה:

 לערבב היטב ולמרוח את העוף מכל הצדדים,  למרוח גם בתוך חלל הבטן. להכניס את הבצל השלם לבטן העוף. להניח בסיר פיירקס עם מכסה תואם. לשמור לילה במקרר או לפחות שש שעות. להפוך מדי פעם, לספיגת טעמים.

 

העוף מרוח מכל צדדיו במשרה - מוכן ללינת לילה במקרר

לפני האפיה לחמם תנור ל- 200 מעלות, להכניס את העוף לתבנית שמכילה את העוף + הרוטב, למרכז התנור. אפשר לפזר מסביב לעוף פרוסות עבות של תפוחי אדמה, או תפוחי אדמה חתוכים לרבעים, או תפוחי אדמה קטנים.

 

 מתחילים לאפות קודם מהצדדים, אחר כך את הבטן, ובסוף את הגב, כך בשר החזה שומר על עסיסיותו, ואינו מתיבש. לזכור להרטיב מדי פעם את העוף במהלך האפיה ברוטב שסביבו.

להעביר לשולחן בכלי הגשה, שיכול להכיל את העוף, לחלק למנות על ידי מספריים מיוחדים , או סכין חדה.

 

באותו רוטב ניתן להכין חלקי עוף. יוצא שחום וטעים, להרטיב מדי פעם במהלך האפיה, ולהפוך צדדים. 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת