11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג הצרכנות מספר 1 ברשת

התנסות בצלחות 100% קנה סוכר ניקול

שלום קוראיי היקרים!

בשבוע שעבר הגיע אלי שליח והביא לי שקית רב פעמית שכללה 3 סוגי צלחות חד פעמיות של ניקול העשויות מ 100% קנה סוכר:צלחות קטנות קינוח, צלחות גדולות, צלוחיות,ומגשיות אובליות להגשה- שני גדלים באריזה אחת

בכל מקרה הייתי מאד נרגשת לקבל את זה אז הנה מה שקיבלתי:

את הצלוחיות קיבלתי אחר-כך ולצערי לא הספקתי לצלם אבל זה נראה בערך כך:

 

 

קנה סוכר הוא צמח עשבוני רב-שנתי ממשפחת הדגניים.גבעוליו של קנה-הסוכר הם קנים גבוהים, המגיעים עד לגובה של 7 מטר, והם מלאים ופרוקים לפרקים. לגבעולים עלים ארוכים ורחבים יחסית, ובקרקע יש להם קרני שורש.

עם הסוג קנה-סוכר נמנים כ-12 מינים, שרובם גדלים באזור הטרופי של חצי-הכדור המזרחי. המין החשוב ביותר בסוג זה הוא קנה-הסוכר התרבותי. מצמח זה מפיקים כיום יותר ממחצית כמות הסוכר הנצרך בעולם כולו, והוא עולה אפוא בחשיבותו על סלק הסוכר. ארצות גידולו העיקריות הן הודו וברזיל. גידול קנה-הסוכר החל כבר בימי קדם, ולראשונה, הפיקו ממנו סוכר בהודו ובסין.

רק בסוף המאה החמישית לספירה הועבר גידולו מערבה, לפרס ולארצות הים התיכון, ועם גילוי אמריקה, גם לעולם החדש. במלאת לצמחי קנה-הסוכר התרבותי שנתיים, אפשר לקצור את יבולם במשך שלוש שנים רצופות, ואז יש לחדש את המטע, אם על ידי זריעתו מחדש ואם על ידי שריפת הקנים. לאחר שנשרפו, מוציאים קני-השורש קנים חדשים. החלק התחתון של ה"קנה" הוא העשיר ביותר בסוכר.

      עד במחצית המאה האחרונה היה הפלסטיק הכוכב העולה של התעשייה. הפלסטיק התגלה כחומר זול וזמין שאפשר ליצור ממנו מוצרים מדהימים, מבורג ועד ספה, בעלויות נמוכות להפליא.

 

עד שיום אחר הסתבר שתעשיית מחוללת שמות בסביבה: מכיון שהפלסטיק אינו מוכר לטבע, הטבע אינו יודע כיצד לפרקו. התוצאה היא שאורך חייו של הפלסטיק כמעט אין-סופי ותוצרי האשפה שלו יישארו כנראה לנצח איתנו. פה עושים זום על צמח תמים, קנה הסוכר, שעד עכשיו הכרנו אותו כבסיס להפקת משקאות טעימים כמו רום או קישאסה אבל מי חשב שאפשר גם לאכול עליו.
//
כשנוסעים למזרח רואים אותו בכמויות מדהימות, בשיט בנהר או סתם כשעוברים באזורים הכפריים. קנה הסוכר נמנה עם גידולי התרבות הקדומים ביותר. מקורו באיי האוקיינוס השקט ומשם הוא נפוץ לסין, להודו ולארצות טרופיות וסאב-טרופיות רבות אחרות.
//
בנוסף לשימושים המוכרים משלו הוא הפך להיות "הדבר" הבא כיון שהסחיט, תוצר לוואי התהליך הפקת הסוכר מהצמח, מכיל בעיקר תאית ומשמש חומר גלם לתעשיית הנייר ואין יותר אקולוגי משימוש בשאריות של צמח שגדל בהמוניו ובמהירות עצומה, שכמובן מתכלה עם הזמן. מוצרים מקנה סוכר מחליפים מעתה את כלי הפלסטיק שנשארים לעד ומפחיתים בכך את ההגנה מזיהומי האויר ומים.

 

הרבה פעמים אני מצאתי את עצמי מבשלת עם כל כך הרבה כלים עד שהם לא נשארים בכלל ואז אני הייתי צריכה להדיח אותם.כך עשיתי כל פעם מחדש.

לפני כשנה בעלי הציע לי שאם נמאס לי כבר לשטוף כלים אז נעבור לצלחות חד פעמיות!!

הפתרון הזה נראה לי אז ממש מצויין ופתר לי כמעט את כל הבעיות אך לא יכלתי לחתוך עליהם,לא לחמם במיקרוגל ולא יכלתי לשים עליהם שום דבר רותח. ונגיד אחרי שחיממתי מרק בקערה הייתי צריכה לשטוף אותה.אבל בכל מקרה היה ניתן לאכול בהם וכמה שאפשר היינו אוכלים בצלחות חד פעמיות.

הבת שלי בת ה 14 מאד התנגדה לצלחות האלו כי אמרה שזה פוגע בסביבה ולא רצתה לאכול מהן לכן היא אכלה בצלחות הרגילות.

כשקיבלתי את הצלחות חשבתי שזה סתם צחוק שניתן לחמם אותם במיקרוגל אבל שמתי לב שמאחורה יש כמו רשת כזאת מה שאומר שהצלחות באמת עשויות מחומרים מתכלים ולא מפלסטיק.(חוץ מזה הצלחת מאד חזקה)

אולי עכשיו זה לא הכי נראה לעין אבל אם תכנסו לכל חנות ותקחו בידים חבילה תראו כאילו יש שם רשת.

אז בכל זאת ניסיתי לחמם במיקרוגל למרות החששות שהצלחת תימס אבל היא נשארה באותו מצב ששמתי אותה:

גם הבת שלי החליטה שמהצלחות האלו היא כן יכולה לאכול.ומאד נהנתה שהצלחות מתכלות!!

הנה המרק בצלוחיות:

ממממ... טעים!!!!!!!

  הצלחות חזקות ועבות במיוחד.

  הן מתאימות לשימוש במיקרוגל.

  הצלחות עשויות מחומרים מתכלים.

 הצלחות לא מכילות כלור,דיו,תוספי צבע.

בסדרה מגיעים:צלחות, צלוחיות, קעריות ומגשיות עשויות קנה סוכר – 10.99-14.99 ₪

חוץ מזה יש בסדרה גם אריזה של 36 כפיות, מזלגות, סכינים, כפות וכוסות חד פעמיים 9.99 ₪  לאריזה(עוד לא יצא לי להתנסות).

אני מאד מקווה שיהיה צבע אחר(טבעי) לצלחות כי נכון לעשיו הן בצבע לבן עדין עם קישוטי פרחים מסביב.

ובכל חבילה יש 18 צלחות חוץ מהמגשיות שם יש 8 ארבע גדולות וארבע קטנות.


הידעתם?

במחקר מייצג שנערך ע"י חברת חוגלה קימברלי במרץ 2011 באמצעות מכון המחקר TNS טלסקר ושבדק הרגלי צריכה של כלי אוכל חד פעמיים בקרב 500 נשים, נמצא כי 4 מכל 5 נשים בישראל צורכות כלי אוכל חד פעמיים כאשר 1/3 מתוכן משתמשות במוצר על בסיס יומיומי.

 

תודה מיוחדת לתפוז ולחברת חוגלה(ניקול)

© כל הזכויות שמורות לי keti97 ואני מבקשת לא להעתיק

 

 

 

       

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל keti97 אלא אם צויין אחרת