00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

טורקיש דילייט

יחד עם החורף המתקרב גובר אצלי חשק למשקאות חמים. אני כבר לא מסתפקת בכוס קפה אחת בבוקר, אלא ממש כמהה לתה חם גם בצהריים ובמיוחד בערב. ומכיוון שאת התה שלי אני לא ממתיקה בסוכר, הרי שחייב לבוא משהו מתוק ליד (ברור שהתה משמש כתירוץ בלבד :-) וכשמתעצלים להזיז את הקולו כשאין חשק של ממש לעבוד קשה, אז זה כיף עוד יותר גדול שאפשר להכין עוגיות חמאה נימוכות וענוגות מבלי להתאמץ יותר מדי (לקרר, לרדד, לקרוץ וכו...).
אלה עוגיות "קמח" טורקיות שאת המרקם העדין שלהן חייבות כמובן לכמות הקורנפלור הנכבדה שבתוכן. המתיקות שלהן מאוד מתונה וזה יתרון גדול בעיניי! הן נראות תמימות, עדינות אפילו די חיוורות אבל כמו שמישהו אמר פעם "אל תחשוב רעות על העוגיה לפני שבלסת 5-10 יחידות". ועם הקטנטנות האלו זה כל כך קל!

  

 

*מתכון של אלומה בליליוס מתוך המגזין "מותק של שף"*

עוגיות "קמח" טורקיות

הרכיבים (ל-30-35 עוגיות):
160 גרם חמאה רכה
50 גרם אבקת סוכר מנופה
1/2 שקיק סוכר וניל
140 גרם קמח 
140 גרם קורנפלור
במידת הצורך:1 כף שמן קנולה
להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה:
מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה, אבקת הסוכר וסוכר הוניל.
מנפים אל תוך הקערה את הקמח והקורנפלור.
מפעילים את המיקסר ומערבלים עד שמתחילים להיווצר גושי בצק לא אחידים.
עוצרים את פעולת המיקסר, בוצעים חתיכה מהבצק ומגלגלים אותה לכדור. אם הבצק נסדק תוך כדי, מוסיפים את כף השמן ומערבלים עד שהכל נטמע בבצק.
בוצעים מהבצק חתיכות קטנות (כגודל אגוז מלך) ומגלגלים כל חתיכה לכדור.
מניחים בתבנית במרווחים של כ-3 ס"מ זה מזה.
בעזרת מזלג לוחצים מעט על כל כדור, כדי ליצור דוגמת פסים.
אופים כ-30 דקות עד שתחתית העוגיות מזהיבה מעט והעוגיות מקבלות גוון קרם עדין (מאוד!)
מוציאים מהתנור, מצננים , בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

*שומרים בקופסה אטומה (מומלץ מפח) בטמפרטורת החדר עד 3 שבועות*

 

*הערות ותובנות לאחר המעשה:
העוגיות נשארו לי כמעט באותו גוון לפני ואחרי האפיה ובצילום הן נראות קצת יותר "שזופות" מאשר שיצאו במציאות
חשוב לא לאפות יתר על מידה כדי לא לפגוע במרקם העדין והפריך במיוחד
הבצק מאוד נוח לעבודה ואפשר אפילו לאלתר צורות נוספות, אם רוצים
אני לא הוספתי שמן כי לדעתי לא היה צורך, לכן אחרי ש"מועכים" את העוגיות עם המזלג נוצרו מעט סדקים(אבל גם בתמונה שבמגזין יש כאלה, אז זה כנראה בסדר גמור)
אני הוספתי 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון, זה נתן ניחוח ממש עדין ומי שאוהב יכול להעלות ל3/4 כפית
במתכון המקורי ממליצים להגיש את העוגיות לצד קפה שחור חזק, אבל גם עם תה צמחים ואפילו בלי כלום העוגיות השתלבו נהדר :-)

 

שבוע טוב לכולם!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת