55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

חצילונים ממולאים

כשראיתי אותם בסופר בערימה, כל כך יפים, כל כך מבריקים ובגודל המתאים, לא יכולתי שלא למלא מהם שקית.

חצילונים בינוניים , שזוהי עונתם, מיד החזירו אותי לילדותי, לימים שבהם אמי מילאה כמעט כל ירק (חוץ ממלפפונים...חחחח...)

אז קבלו אותם - חצילונים ממולאים - יפים מבחוץ וטעימים מבפנים:

המצרכים:

כ- 20 חצילים בגודל בינוני

1/2 כוס אורז עגול

1/4 קג' בשר טרי טחון

2 בצלים בינוניים מגוררים במגררת גסה

2 עגבניות מרוסקות

1 כפית תבלין בהראט

פלפל שחור, מלח,

כף מרק עוף

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

לרוטב:

2 כוסות מים רותחים

1 - 1 1/2 כפות מרק עוף

2 עגבניות מרוסקות

פלפל שחור

פלפל אנגלי

 

ההכנה:

1. שוטפים את האורז ומשרים אותו במים רותחים למשך כחצי שעה

2. במקביל, שוטפים את החצילים וחותכים את עוקציהם. מרוקנים את תוכנם באמצעות תפוחן או מכשיר לריקון ירקות.

3. מסננים את האורז היטב מהמים ומוסיפים אותו אל הבשר הטחון, עגבניות מרוסקות, בצל מגורד ויתר התבלינים. מערבבים היטב, טועמים קומץ מן הבשר הטחון ומשפרים טעמים.

4.ממלאים את החצילונים במילוי עד ל-3/4 , שכן האורז עוד מתנפח ויש להשאיר לו מקום.

5. מחמממים מחבת עם שמן ומטגנים מכל הצדדים את החצילונים - שלב זה אינו שלב חובה וניתן לוותר עליו.

6. מכינים את הרוטב: מערבבים כ - 2 כוסות מים רותחים עם מרק עוף, התבלינים והעגבניות המרוסקות.

7. מסדרים את החצילונים בסיר רחב ומוזגים עליהם את הרוטב עד ל - 3/4 מגובהם.

8. מבשלים במשך כשעה על להבה נמוכה, ועד לריכוך מלא של האורז.

9. מגישים עם מעט רוטב מעל

בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת