00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

פאדג` שוקולד ואננס

 

 

מהו פאדג'?


פאדג' הוא למעשה דבר מתיקה עשיר ביותר, הנעשה לרוב בטעם שוקולד!

 יש הטוענים כי המתכון הומצא כתוצאה מטעות בהכנת עוגת שוקולד, ומכאן קיבל את שמו "fudge" שפירושו בעברית להתרשל!

אבל כל מי שטעם פאדג' איכותי מבין ויודע שאין המדובר כאן כלל בהתרשלות, נהפוך הוא המדובר במעדן שוקולדי נפלא שבקלות יכול לסחוף את הטועם לעולם שכולו מתיקות וטעם טוב!!!!!

את מתכון הפאדג' הזה הכנתי כבר מספר פעמים ובכל פעם קיבלתי תגובות מהללות.


לצערי אני כבר ממש לא זוכרת כיצד התגלגל אלי המתכון הזה, אבל אני מאוד שמחה על שהגיע!  זהו מתכון מאוד פשוט ומהיר  אך יש להיזהר מאפיית יתר, כי בקלות ניתן לייבשו ואז הוא כבר לא פאדג' עשיר אלא עוגת שוקולד פשוטה. 

 

 

 

מתאים לתבנית 22 ס"מ

 

 המצרכים:

 

200 גרם  שוקולד מריר

150 גרם  חמאה רכה

4 ביצים (בטמפרטורת החדר)

1/2 1כוסות סוכר

1 כוס קמח רגיל

2 כפות קקאו 

100 גר' אגוזי לוז קצוצים (ניתן להשתמש גם באגוזי מלך או פקאנים )

1 קופס' אננס חתוך לקוביות


 

אופן ההכנה

 

  1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה  בפולסים קצרים של-30 שניות, בכל פעם מוציאים ומערבבים ובמידת הצורך ממשיכים להמיס בפרקי זמן קצרים. 

  2. טורפים את הביצים עם הסוכר במטרפה ידנית, ומוסיפים תוך כדי ערבוב אל השוקולד והחמאה. אנא התשתדלו לעשות זאת בעדינות ובאיטיות - כדי שלאתקבלו חביתה עטופה בשוקולד...

  3. מנפים את הקמח והקקאו ומוסיפים לתערובת השוקולד בשני חצאים: מוסיפים מחצית מהכמות, מקפלים, מוודאים שאין קמח בתחתית הקערה ומוסיפים את שאר הקמח והקקאו. (מערבבים רק עד שכל הקמח נטמע בתערובת).

  4. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים מעט.

  5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים מעל הבלילה את האננס.

  6. אופים בתנור שחומם מראש בחום  של 180 מעלות כ-20 דקות עד שהפאדג' יציב אך המרכז מעט רוטט כשמטלטלים את התבנית. (הקיסם אמור לצאת מעט לח)

 

 

                                                                                        לפני...

 

 

 

                                                                                             ואחרי...

 

 

 

אם אתם רוצים גם לקשט כך את העוגה, אז קחו קערית (קטנה יותר מקוטרה של העוגה) הניחו מעל העוגה באמצע ופזרו מעט אבקת סוכר מסביב.
הורידו את הקערית והרי לכם גם עוגה עם קישוט נחמד!

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!


 

 

 

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת