00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות חמאה

 

 עונת החורף המתקרבת, מעלה אצלי תמיד את רמת הכוננות לקראת הביקוש ההולך וגבר לדברי מתיקה ופינוק, והרי מי לא מכיר את המשפט הזה, שנזרק לאויר לעתים כל כך קרובות מכוונם של בני הבית.... בא לי משהו מתוק!!  ומייד איתו מתחילים החיפושים בין ארונות המטבח. ותמיד לאחריו מגיע המשפט הבא.. לאחר שהחיפושים לא ענו על הציפיות ושום דבר העונה על הדרישה הראשונה, לא נמצא... אין שום דבר טעים בבית הזה!!  

אז כדי להמנע מראש ממצבים כאלה,  אתן לכם כעת מתכון מהיר לעוגיות חמאה מפנקות וממכרות. רק הצעתי לכם היא, הכינו כמות כפולה על מנת שלא תאלצו לאפות בכל יום מחדש כי הרי אמרנו שמדובר בעוגיות חמאה טעימות, מפנקות וממכרות.

 

ועכשיו כבר יש משהו מתוק בבית הזה!!!!!

 

 

 

 
 
                               המצרכים
 

  • 250 גרם חמאה רכה

  • 3 כוסות קמח רגיל

  • 3 כפיות א. אפיה

  • 1/2 כוס סוכר דקדק

  • 2  כפיות תמצית וניל

  • קליפה מגוררת מלימון אחד - לא חובה

  • 2 כפות מים

  • שקדים/אגוזי לוז/אגוזי מלך  - לקישוט 


 

                                    ההכנה:


  1.  בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, א.האפיה, הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הוניל במהירות איטית.

  2.  מוסיפים את החמאה הרכה והמים מגבירים מעט את מהירות המיקסר וממשיכים לערבב מספר דקות  עד שהבצק מתאחד סביב וו הלישה כשהוא אחיד וגמיש. (לא לערבב יותר מידי כי העוגיות לא יצאו פריכות)

  3. מגלגלים בידיים כדורים קטנים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

  4. בכל כדור יוצרים באמצע שקע קטן בעזרת הבוהן ומניחים אגוז לקישוט.

  5. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ- 15 דקות. (העוגיות צריכות להיות זהובות ובהירות )

  6. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 


 

 

 

 

עכשיו אירזו את העוגיות בכלי אטום ושימרו בצד עד שתשמעו שוב את המשפט ... בא לי משהו מתוק!!

 

 

* ניתן לשמור את העוגיות עד שבועיים כשהן סגורות בכלי אטום.

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!!!!!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת